Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Kontiselta ja Peersiltä käsittämätön nousu kuilun partaalta – neljän tunnin taistelu toi jatkopaikan Wimbledonissa

Henri Kontinen ja John Peers etenivät Wimbledonissa kolmannelle kierrokselle.

tennis
Henri Kontinen ja John Peers.
Henri Kontinen ja John Peers olivat kaksi vuotta sitten Wimbledonissa välierissä.Suomen Tennisliitto

Henri Kontinen ja John Peers etenivät jatkoon Wimbledonissa dramaattisen ottelun jälkeen. Kontinen ja Peers kukistivat ruotsalaisen Robert Lindstedtin ja saksalainen Tim Puetzin minuuttia vaille neljä tuntia kestäneessa toisen kierroksen ottelussa 4–6, 6–7, 7–6, 6–3, 6–4. Kontinen ja Peers selvittivät kolmannessa erässä peräti kuusi ottelupalloa.

Ottelu alkoi suomalais-australialaisen parin kannalta heikosti, kun Peers menetti syöttönsä heti ensimmäisessä syöttövuorossa. Eilen avauskierroksella kaksikko ei menettänyt syöttöään kertaakaan. Muita syötönmurtoja erässä ei nähty.

Toisessa erässä Lindstedt menetti syöttönsä, mutta heti perään ruotsalais-saksalainen kaksikko mursi jälleen Peersin syötön. Erän ratkaisua haettiin tiebreakista, jonka Lindstedt/Puetz voitti selvästi 7–1.

Kolmannen erän loppuratkaisut olivat uskomattomia. Lindstedtillä ja Puetzilla oli neljä ottelupalloa ennen tiebreakia, kolme Peersin ja yksi Kontisen syötössä. Niillä ei ratkaisua syntynyt, joten jälleen mentiin tiebreakiin. Siinä Kontinen ja Peers johtivat jo 6-1, mutta menettivät kaikki eräpallot. Lindstedt ja Puetz saivat vielä kaksi ottelupalloa lisää tiebreakissa, mutta lopulta suomalais-australialainen kaksikko voitti tiebreakin 11–9 ja ottelu jatkui.

Kolmas erä muodostui ottelun käännekohdaksi. Neljäs erä meni Kontiselle ja Peersille 6–3 ja viides erä 6–4.

Kokenut 42-vuotias Lindstedt pelasi aikoinaan jo usein Jarkko Niemisen parina. Hän on muun muassa kolminkertainen Wimbledonin finalisti ja voittanut kerran Australian avoimet, tosin niistä saavutuksista on jo jonkin verran aikaa. Puetzillä ei ole yhtsä kovia meriittej', mutta hän pelasi erinomaisesti varsinkin ottelun alussa.

Kolmannella kierroksella vastaan tulee pari Rajeev Ram/Joe Salisbury, jolle Kontinen ja Peers hävisivät niukasti Ranskan avoimissa.

Myöhään perjantaina Kontisella oli vielä sekanelinpelin avauskierroksella ottelu parinsa Heather Watsonin kanssa. Brassi ja- jenkkipari Marcelo Demoliner/Abigail Spears taipui selvin numeroin 6–3, 6–2.

Toisella kierroksella Kontinen ja Watson kohtaavat nelossijoitetut eli Australian John Peersin ja Kiinan Shuai Zhangin. Peers on Kontisen nelinpelipari.

Kello 22.36 juttuun lisätty Kontisen sekanelinpelitulos.

Lue myös:

Kontinen ja Peers aloittivat Wimbledonin vakuuttavasti – espanjalaisveljekset jäivät jalkoihin

Kimpaantunut Nick Kyrgios pamautti pallon päin Rafael Nadalia – ei pyytänyt anteeksi: "Paljonko hänellä on rahaa tilillä? Kyllä hän kestää yhden pallon rintaan"

Karsija liian kova puolustavalle mestarille – Kerber ei uusi ykkössijaansa Wimbledonissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat