Hyppää sisältöön

Eläkkeellä olevat hiihtotykit kaivoivat mailansa golfin uutuuslajin SM-kisoihin – Isometsä tunnusti: "Vanhan miehen kunto loppui"

Speedgolfin SM-sprinttikilpailu houkutteli mukaan vanhoja maajoukkuehiihtäjiäkin.

Jari Isometsä ja Anssi Pentsinen kuvassa
Jari Isometsä ja Anssi Pentsinen testasivat taitojaan speedgolfissa. Katso SM-finaalilähetys kuvaa klikkaamalla.

Entiset maajoukkuehiihtäjät Jari Isometsä ja Anssi Pentsinen innostuivat kokeilemaan speedgolfia Vantaalla järjestettävällä SM-viikolla. Molemmat selviytyivät finaaliin, jossa Pentsinen sijoittui viidenneksi ja Isometsä kahdeksanneksi.

– Golf on ollut lähellä sydäntäni, vaikka en päässyt vielä hiihtourani aikana niin paljon pelaamaan. Mutta kävin kuitenkin usein lyömässä ja siis harjoittelemassa golfin pelaamista, Pentsinen kertoi Yle Urheilulle.

Speedgolf on SM-viikon uusin tulokas. Vantaalla kilpailtiin speedgolfin sprinttikilpailussa, mutta lajissa kilpaillaan täysiä 18 reiän kierroksiakin.

– Voisin melkein harkita täydenkin kierroksen kiertämistä, siinä saisi juosta jo lähemmäs kymmenen kilometriä. Fysiikkakin alkaisi tulla oikein kunnolla esiin, Pentsinen sanoi.

Isometsäkin on viihtynyt golfkentillä omien sanojensa mukaan jo pian 30 vuoden ajan.

– Ajattelin nyt kokeilla, kun tällainenkin laji (speedgolf) on tullut mukaan. Vielä karsintavaiheessa juoksu ja golf sujuivat hyvin, mutta finaalissa eivät enää kumpikaan. Vanhan miehen kunto loppui, askel kävi raskaaksi, Isometsä hymyili.

Ennakkosuosikit veivät speedgolfin Suomen mestaruudet. Lajin maailmanmestari Mikko Rantanen juhli miesten voittoa ja Milla Hallanoro oli ykkönen naisten sarjassa.

Speedgolf eroaa perinteisestä golfista lähinnä siinä, että eteneminen kentällä tapahtuu juosten eikä kävellen. Kokonaistulokseen vaikuttavat lyöntimäärä, lyönteihin kuluva aika ja juoksunopeus.

– Golf voi olla muutakin kuin löntystelyä kalja kädessä, Suomen mestari Rantanen vitsaili pilke silmäkulmassa.

SM-viikko: Speedgolfin kooste

Lue lisää:

Lyö ja juokse – SM-viikon uusin tulokas on vauhdikas speedgolf

SM-viikolla mestaruuksia ratkotaan muun muassa speedgolfissa, kädenväännössä ja kartingissa – näin seuraat eri lajeja Ylen kanavilla