Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

Laura Lahtinen murskasi 10 vuotta vanhan nuorten SE-ajan – toinen EM-mitali jäi vain kymmenyksien päähän

Torstaina nuorten EM-uinneissa pronssia napannut Laura Lahtinen jäi 200 metrin rintauinnissa niukasti mitaleilta.

uinti
Laura Lahtinen yllättyi uimastaan SE-ajasta 200 metrin rintauinnissa.
Laura Lahtinen yllättyi uimastaan SE-ajasta 200 metrin rintauinnissa.AOP

SM-uinneissa roppakaupalla mitaleita napsinut Laura Lahtinen jatkoi hyviä esityksiään nuorten EM-altaissa Kazanissa. Torstaina 200 metrin perhosessa pronssia saanut huippulupaus hurjasteli rintauinnissa uuden nuorten Suomen ennätysajan 2.26,89. Tämä on peräti 1,41 sekuntia parempi kuin Noora Laukkasen vuonna 2009 uima SE-aika.

– Aika yllätys se oli, melkein kuusi sekuntia lähti omasta ennätyksestä pois näiden kisojen aikana, Lahtinen hämmästeli Uimaliiton tiedotteessa.

– Ensimmäinen satanen tuli tosi rennosti, ja viimeisellä viisikymppisellä lähdettiin kilpailemaan, matka loppui vähän kesken, mutta ei se haittaa.

Lahtinen oli jälleen vahva viimeisellä altaanmitalla, sillä hän oli koko finaalijoukon toiseksi nopein. Hän jäi EM-pronssista ainoastaan 0,35 sekuntia. Nyt sen mitalin nappasi Ison-Britannian Kayla Van Der Merwe.

Lahtisella on nyt nimissään kaikki pitkän altaan rintauinnin nuorten Suomen ennätysajat, 50, 100 ja 200 metriä. Samalla hänestä tuli 200 metrillä Suomen toiseksi nopein naisrintauimari Jenna Laukkasen jälkeen. Hänellä on matkaa Laukkasen Suomen ennätykseen enää 1,75 sekuntia.

Perjantaina altaassa nähtiin myös Mia Pentti, joka selvitti aamun alkukilpailuissa tiensä 50 metrin selkäuinnin välieriin. Pentti oli välierissä 15:s ajalla 29,67, kun finaaliin vaadittiin 28,73.

Lue myös:

Uinnin superlahjakkuus Lahtinen nappasi nuorten EM-pronssia – huippu-uinnilla kolkuteltiin jo lähelle Suomen ennätystä

Huippulupaus Lahtinen taas loistavassa vedossa SM-altaassa: löi Hulkon 100 metrin erissä uudella nuorten ennätyksellä, finaalista 16-vuotias nappasi pronssia

Naisten sekaviestijoukkue tähyää olympiapaikkaan MM-altaassa – Laukkanen ja superlupaus Lahtinen ratkovat kahden osuuden kohtalon

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat