Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini

Lisek kuuden metrin kerhoon – Lyles hurjasteli 200 metrillä hirmuajan

Kovavireinen Piotr Lisek taivutti seipäässä kovan tuloksen 601 ja yhdysvaltalaissprintteri Noah Lyles pinkoi 200 metrillä käsittämättömän ajan 19,50 Timanttiliigan osakilpailussa Lausannessa Sveitsissä.

urheilu
Pikajuoksija Noah Lyles
Pikajuoksija Noah LylesEPA

Puolan seiväskomeetta Piotr Lisek teki ennätyksensä, kun hän uusi kilpailun voitosta Yhdysvaltain Sam Kendricksin kanssa. Molemmat olivat ylittäneet 595 ja olisivat jakaneet voiton, ellei Lisek olisi venynyt "ylimääräisellä" hypyllä kuuden metrin kerhoon. Ranskan konkarimenestyjä Renauld Lavillenie ylitti kauden parhaansa 581 ollen kisan jaetulla kolmostilalla Ruotsin teinisensaatio Arnaud Duplantisin kanssa.

Miesten kahdella sadalla metrillä nähtiin kärkitulos ja hirmuaika, kun Yhdysvaltojen Noah Lyles pisteli matkan ilman tuulen avustusta (-0,1 m/s) lukemiin 19,50. Sillä 21-vuotias jenkki nousi 200 metrin kaikkien aikojen tilastossa jopa sijalle neljä. Häntä nopeammin on juossut maailmassa vain Usain Bolt, Yohan Blake ja Michael Johnson.

Vitosella nolo käänne – juoksija tuuletti liian aikaisin

Etiopian Hagos Gebrhiwet harmittelee perjantaista Lausannen Timanttiliigan 5 000 metrin kisaansa varmasti vielä pitkään. Selkeästi johtanut olympia- ja MM-mitalisti Gebrhiwet ylitti maaliviivan ja juhli kädet nostaen "voittoaan" - ongelmana oli, että vielä oli kierros juoksematta.

Gebrhiwet yritti vielä urheasti mukaan voittotaistoon, mutta ei auttanut: mies jäi kymmenenneksi. Maanmies Yomif Kejelcha kuittasi voiton ajalla 13.00,56.

Naisten satasella Jamaikan Shelly-Ann Fraser-Pryce jäi vain 0,02 sekuntia Marion Jonesin 21 vuotta vanhasta rataennätyksestä ajallaan 10,74.

Parhaat tulokset täältä

Latvala kahdeksas Sveitsin Lausannessa

20-vuotias Yhdysvaltain mestari Noah Lyles juoksee kovempia aikoja kuin Bolt saman ikäisenä ja harjoittelee aina tanssikuviot voiton varalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat