Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu

Lähes viisi tuntia perjantaina huhkinut Henri Kontinen ottaa nyt jääkylvyn, mutta kohta vastaan asettuu jo erittäin tuttu kaveri: "Siitä tulee hauskaa"

Nelinpelipari Henri Kontinen ja John Peers kohtaavat toisensa sekanelinpelissä lauantaina.

Henri Kontinen
Kontinen ja Peers
John Peers ja Henri Kontinen taistelevat pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon Wimbledonissa.Getty Images

Henri Kontinen sai pelata tennistä koko rahan edestä Wimbledonissa perjantaina. Nelinpelissä Kontinen ja John Peers raivasivat tiensä jatkoon neljän tunnin urakan jälkeen. Kun siihen lisätään päälle vielä noin tunnin kestänyt sekanelinpelin ottelu, jossa Kontinen eteni Heather Watsonin kanssa toiselle kierrokselle, voidaan puhua melko työntäyteisestä päivästä.

– Pelit eivät olleet fyysisesti niin vaikeita. Henkinen puoli vaatii enemmän, koska olen tottunut pelaamaan lyhyempiä otteluita. Olen iloinen, että kaksi voittoa on alla tänään, summaa Kontinen.

Kontisen seuraavat tunnit menevätkin pitkälti palautumisen merkeissä.

– Ensimmäisen pitkän ottelun jälkeen ei ollut aikaa palautua. Nyt ohjelmassa on jääkylpy, hieronta ja venyttelyt. Näitä tehdään tällä kertaa enemmän kuin normaalisti.

Lähes neljä tuntia kestäneessä nelinpelitrillerissä Kontinen ja Peers nousivat uskomattomalla tavalla kuopasta voittoon. Kolmannessa erässä Robert Lindstedtillä ja Tim Puetzilla oli kuusi yhteensä ottelupalloa. Suomalais-australialaisen kaksikon pää kuitenkin kesti ja pari eteni 16 parhaan joukkoon.

– Tuuriakin oli mukana. Olisi voinut tulla helpommin kolmas erä, mutta onnekkaita oltiin, että selvittiin siitä. Pelattiin tosi hyvät kaksi viimeistä erää.

Revanssi jo mielessä

Kontisen ja Peersin vastus kolmannella kierroksella on tuttu kaksikko Rajeev RamJoe Salisbury. Kontinen ja Peers hävisivät heille niukasti Ranskan avoimissa kuukausi sitten. Kontinen muistaa hyvin tappion.

– Todella hyvä pari vastassa. Toivon mukaan saadaan revanssi nyt.

Myös sekanelinpelissä pelaavalle Kontiselle asettuu lauantaina toisella kierroksella vastaan hyvinkin tuttu kaveri: John Peers, joka pelaa Shuai Zhangin kanssa.

– Siitä tulee hauskaa. Tunnemme toisemme niin hyvin. Me treenaamme joka päivä yhdessä, Kontinen hymähtää.

Kontisen ja Peersin kolmannen kierroksen ottelun tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Kontiselta ja Peersiltä käsittämätön nousu kuilun partaalta – neljän tunnin taistelu toi jatkopaikan Wimbledonissa

Kimpaantunut Nick Kyrgios pamautti pallon päin Rafael Nadalia – ei pyytänyt anteeksi: "Paljonko hänellä on rahaa tilillä? Kyllä hän kestää yhden pallon rintaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat