Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini

Nuori jenkkisprintteri juoksi kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi ja naulasi itsensä Dohan suursuosikiksi – "En ota sinne paineita"

Yhdysvaltalainen Noah Lyles kellotti 200 metrillä hirmuajan 19,50 Lausannessa Timanttiliigan kilpailussa perjantaina.

pikajuoksu
Noah Lyles
Noah Lyles on pinkonut ulkoratakaudella jo omat ennätyksensä.Getty Images

Usain Bolt, Yohan Blake ja Michael Johnson. Tämän listan jatkoksi itsensä juoksi perjantai-illalla Yhdysvaltalainen Noah Lyles, joka tykitti Lausannen Timanttiliigassa 200 metrillä hirmuajan 19,50. Tulos menee kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.

– Se oli hyvä, mainiosti vedetty kisa. Tuntui kuin juoksurata olisi palanut allani, 21-vuotias jenkkisprintteri kommentoi kilpailun jälkeen uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tuulimittari näytti juoksun jälkeen täysin tyyntä, joten sprintteri ei saanut apua tuulesta. Lylesin aikaisempi ennätys oli viime kaudella juostu 19,65.

– Ei ole mitään parempaa kuin nähdä tulosten parantuvan. Joka vuosi olen mennyt paljon eteenpäin. Olen todella tyytyväinen, pikajuoksija alleviivaa.

Lyles on kellottanut kesällä myös satasella uuden ennätyksensä 9,86.

Suurimmat haastajat MM-kisoihin tulevat kotimaasta

Dohan MM-kisoihin on vielä matkaa kolme kuukautta, mutta kovavireistä Lylesiä voidaan jo nyt pitää suursuosikkina pikamatkoilla. Sitä ennen juoksijan on kuitenkin selvitettävä Yhdysvaltojen MM-karsinnat heinäkuussa: kisoihin pääsee karsintojen kolme parasta.

Lylesin katse on jo Dohassa.

– Olen odottanut vuodesta 2017 asti, että pääsen aikuisten maailmanmestaruuskisoihin. En ota sinne paineita, koska en ole vielä osallistunut kyseisiin karkeloihin, Lyles kertoi kisan jälkeen uutistoimisto AFP:n mukaan.

Lylesin kovimmat haastajat MM-kisoihin tulevat juoksijan kotimaan kilpakumppaneista. Christian Coleman on 100 metrin maailmantilaston kärki ajalla 9,81. Michael Norman nakuttanut 200 metrillä ajan 19,71. Hallitseva 100 metrin maailmanmestari Justin Gatlin pääsee kisoihin suoraan. Nigerian Divine Oduduru tähyää myös MM-kisoissa palkintokorokesijoille, hän on maailmantilastossa kolmas molemmilla pikamatkoilla.

Noah Lyles
Noah Lyles poseerasi Lausannessa kisaennätyksen jälkeen värikkäät sukat jalassaan.Getty Images

Jenkkisprintterit pääsevät ottamaan toisistaan mittaa Iowassa Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa kolmen viikon päästä, joissa MM-kisapaikat jaetaan. Lylesin mielestä kisat olisi pitänyt järjestää jo kesäkuussa niin kuin alun perin oli tarkoitus.

– Olen pettynyt, että karsinnat siirrettiin kesäkuusta heinäkuulle. Mutta nyt haluan entistä enemmän voittaa kisat.

Vuosi sitten Lylesista tuli nuorin Yhdysvaltain mestaruuskilpailuiden 100 metrin voittaja sitten vuoden 1984.

Lue myös:

Lisek kuuden metrin kerhoon – Lyles hurjasteli 200 metrillä hirmuajan

20-vuotias Yhdysvaltain mestari Noah Lyles juoksee kovempia aikoja kuin Bolt saman ikäisenä ja harjoittelee aina tanssikuviot voiton varalle

Nuori Lyles 100 metrin Yhdysvaltain mestari – kauden kärkiaika parani jälleen

Moukarinheittäjä Krista Tervon historiallinen heitto syntyi villistä ideasta – ”Olemme valmentajan kanssa kokeilunhaluisia hulluja”

Suomen mestari Lotta Harala toipui todella synkästä tilanteesta kuukaudessa kilpailukuntoon, mutta yksi asia vaivaa yhä – seuraavan kisan ajankohta on täysi mysteeri

Lähteet: Reuters, APF

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat