Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Paralympiapaikka karkasi Suomen miesten maalipallojoukkueelta – naisten mahdollisuudet säilyivät

Suomella on enää yksi mahdollisuus saavuttaa paralympiapaikka.

vammaisurheilu
Petri Posio (vas.) ja Erkki Miinala.
Lehtikuva

Suomen miesten maalipallomaajoukkueen taival paralympiakarsintaturnauksessa Yhdysvaltain Fort Waynessa päättyi alkulohkoon. Asia varmistui, kun Suomi jäi perjantain ja lauantain välisenä yönä 5-5-tasapeliin ottelussa Ukrainaa vastaan. Näin Suomi ei voi yltää enää jatkopeleihin eikä saavuttaa siten paralympiapaikkaa.

Suomen kohtaloksi koitui heikko keskiviikkopäivä, jolloin Suomi hävisi sekä Yhdysvalloille että Etelä-Korealle.

– Kahdesta viimeisimmästä pelistä olisi pitänyt kaivaa jommastakummasta voitto, jotta vielä pelattaisiin Tokion paikasta tässä turnauksessa. Mutta vaikka Kiina- ja Ukraina-tasapelit eivät olleet tuloksellisesti sitä mitä haluttiin, niin kokonaisuutena ne olivat parasta pelaamistamme minun valmennusaikanani, miesten maajoukkuetta kaksi ja puoli vuotta valmentanut Jarkko Pokkinen sanoi tiedotteessa.

Ukrainaa vastaan Suomen jokaisesta viidestä maalista vastasi Erkki Miinala. Suomi kohtaa tänään alkulohkon päätöspelissä Espanjan.

Vuoden 2020 Tokion paralympialaisiin on Fort Waynen jälkeen jaossa vielä yksi paikka lokakuun EM-kilpailuissa Saksassa. Suomen miehet voittivat maalipallossa paralympiakultaa Lontoon kisoissa 2012.

Naisilla mahdollisuudet säilyivät

Naisten maalipallojoukkueen mahdollisuudet jatkoon säilyivät, vaikka joukkue hävisi Yhdysvalloille 3-9. Krista Leppänen teki Suomen maaleista kaksi, Raisa Kuusela yhden.

Naiset kohtaavat tänään lohkon viimeisessä ottelussaan Tanskan. Voitolla Suomi on varmasti puolivälierissä ja sijoittuu lohkossaan joko toiseksi tai kolmanneksi. Tasapeli tai tappiokin saattavat riittää puolivälieriin, jos lohkon muut ottelut menevät Suomen kannalta suotuisasti.

Miehille sekä naisille on Fort Waynessa jaossa kaksi paikkaa ensi vuoden Tokion paralympialaisiin.

Lue myös:

Toni Piispanen onnistui lähtöremontissaan – "Ensimmäisen kymmenen metrin kiihdytystä on saatu jopa 0,9 sekuntia nopeammaksi"

Tähdellä ja muilla ratakelaajilla uutta dataa käytössä – "Nyt täytyy keksiä, millä keinoilla asia korjataan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat