Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Montrealin suomalaiskaksikko hakeutui välimieskäsittelyyn – myös mestarivahti Binnington mittauttaa oman arvonsa

Puolueeton osapuoli tekee Canadiensille ehdotuksen Joel Armian ja Artturi Lehkosen sopimusten arvosta.

NHL
Artturi Lehkonen
Artturi Lehkonen AOP

Montreal Canadiensin suomalaisduo Joel Armia ja Artturi Lehkonen mittauttavat arvonsa puolueettomassa välimieskäsittelyssä. Suomalaiset eivät saaneet jatkosopimusta aikaiseksi NHL-seuransa kanssa.

Armian ja Lehkosen lisäksi kaikkiaan 38 pelaajaa on vienyt sopimuksensa välimieskäsittelyyn, jossa puolueeton osapuoli tekee oman ehdotuksensa sopimuksen arvosta. Armialle välimieskäsittelyyn hakeutuminen on tuttua puuhaa, sillä hän hyödynsi samaa mahdollisuutta myös viime kesänä.

Seura voi vielä hylätä tämänkin ehdotuksen, mutta siinä tapauksessa pelaajasta tulee rajoittamaton vapaa agentti. Esimerkiksi Lehkosen ja Armian kohdalla tämä tarkoittaisi sitä, että suomalaiset voisivat tehdä sopimuksen minkä tahansa NHL-seuran kanssa.

Välimieskäsittelyn kuumin nimi on ehdottomasti St. Louis Bluesin mestarimaalivahti Jordan Binnington. Sensaatiovahdin ja muiden pelaajien välimieskäsittelyt alkavat Torontossa 20. heinäkuuta. Listan välimieskäsittelyä hakeneista kaikista pelaajista voit katsoa NHL:n sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Tavallisesti seurat ja pelaajat ovat päässeet sopuun sopimuksesta ennen virallista käsittelyä. Esimerkiksi viime vuonna välimieskäsittelyyn sopimuksensa vei 44 pelaajaa, mutta vain neljän pelaajan kohdalla sopimukseen ei päästy ennen kuulemista.

Lue myös:

Leijonapakki Hakanpäälle NHL-sopimus

Hurricanes vahvisti, että seura aikoo pitää Ahon: "Tervetuloa takaisin Sebastian!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat