Patrik Laine ei hötkyile sopimusneuvotteluitaan - "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Patrik Laineen kolmivuotinen tulokassopimus päättyi keväällä. Suomalaishyökkääjän sopimusneuvottelujen lopputulemaa on odotettu jo jonkin aikaa.

Patrik Laine tavoittelee voittoa perinteikkäässä Bermuda-turnauksessa nelinpeliparinsa Aleksander Barkovin kanssa . Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Jääkiekkomaailmassa on seurattu suurella mielenkiinnolla ja kohistukin pelikauden jälkeen NHL-pelaajien sopimuksista ja siirroista. Monet jännittävät maalihai Patrik Laineen ja Winnipeg Jetsin neuvottelujen aikataulua ja lopputulemaa. Mutta Laine, 21, itse ei, hötkyily ei kuulu hyökkääjän pirtaan tässäkään.

– Pidän itseni kunnossa, työkalut laitetaan parhaaseen vireeseen. Kyllä sieltä jossain vaiheessa jonkinlainen sopimus tulee, Laine naurahtaa.

– Minkä pituinen ja minkä arvoinen, jää nähtäväksi.

Tänä kesänä Laine on käyttänyt aikaansa entistä enemmän golfiin, johon hän hurahti pari vuotta sitten.

– Pari vuotta olen pelannut golfia tosissaan. Olen jäänyt siihen koukkuun, Laine myöntää.

Laine on onnistunut jo kerran tekemään hole in onenkin eli upottamaan pallon yhdellä lyönnillä kuppiin.

– Niin, ei se vaikeata ole. Ei vaan, hauskaa on ollut, ja haastetta riittää niin, että se ei lopu golfissa ikinä, Laine leukailee.

Erityisen hulppea kokemus Laineelle oli osallistuminen toisen NHL-kiekkoilijan Sami Vatasen kanssa Finnish Tourin ammattilaiskisaan Nokialla.

– Se oli mieletön kokemus. On se ihan eri pelata kaveriporukalla kuin kilpailla ammattilaisten kanssa niin, että katsojia on 50 tai enemmän katsomassa lyöntejä, Laine paljastaa.

Patrik Laine osallistui kesäkuussa golfin Finnish Tourin ammattilaiskisaan Nokialla. Kuva: Str / Lehtikuva

Jäälle ja tavoitteena Bermuda-voitto

Jääkiekko on tietenkin liki Lainetta suvenakin.

– Tällä viikolla kävin jo jäällä. Turussa olen aloittanut treenaukset eli kaikki on hyvällä mallilla, Laine kertoo.

Lauantaina Laine osallistui Helsingissä 39. kertaa järjestettyyn Bermuda-tennisturnaukseen. Kahtena edellisenä vuotena Laine ylsi loppuotteluun nelipeliparinsa Aleksander Barkovin kanssa.

– Toivottavasti kolmas kerta sanoo nyt toden. Tulin poikkeuksellisesti Helsinkiin jo edellisenä päivänä, ennen olemme tulleet Sashan (Barkov) kanssa kimppakyydillä, Laine taustoittaa.

– Minä olen pelannut tennistä tänä kesänä vain pari kertaa, mutta paineet onkin meidän parissa Sashalla. Hän on treenannut tennistä jopa kahdesti päivässä.

Lue myös: