Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Belgian liigaan lisää suomalaisväriä – Poikelalle kaavailtu isoa roolia

Bulgariassa ja Saksassa viime kaudella pelannut yleispelaaja Antti Poikela siirtyy VBC Waremmen riveihin.

lentopallo
Antti Poikela (oik.) pelasi kevään saksalaisen TSV Giesen Grizzlysin riveissä.
Antti Poikela (oik.) pelasi kevään saksalaisen TSV Giesen Grizzlysin riveissä.AOP

Napapiirin Pallokettujen kasvatti Antti Poikela, 30,jatkaa pelaajauraansa Belgian pääsarjassa. Viime syksynä bulgarialaisen SKV Montana Volleyn ja keväällä saksalaisen TSV Giesen Grizzlysin riveissä pelanneen Poikelan uusi seura on VBC Waremme.

– Joukkue on melko nuori, mutta mielenkiintoinen. Valmentaja haluaa aidosti vielä pelaajia eteenpäin. Itselleni on tiedossa vähän isompi rooli, Poikela kertoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Aiemmin keväällä maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalo siirtyi Kreikasta Belgiaan ja hallitsevaa mestarijoukkuetta VC Greenyard Maaseikia valmentaa Suomen miesten maajoukkueen tuore päävalmentaja Joel Banks.

Waremme sijoittui viime kaudella sarjassa kuudenneksi. Nyt Belgian liigaa ollaan supistamassa kahdeksaan joukkueeseen. Yleispelaajana pelaava Poikela uskookin tason nousevan sarjassa ja tuovan lisää kovia pelejä.

– Tuskin ollaan mestarisuosikkeja, mutta varmasti tullaan kiusaamaan isompia seuroja – Kaislasalon Samulin edustamaa Lindemans Aalstia ainakin, Poikela sanoi.

Mestaruusliigassa 192-senttinen Poikela on edustanut aikoinaan Korsin Vetoa, Valkeakosken Isku-Veikkoja, Pielaveden Sampoa, Hurrikaani-Loimaata ja Akaa-Volleyta. Bulgarian ja Saksan lisäksi hän on pelannut ammatikseen Italiassa, Tšekeissä ja Ranskassa. Maajoukkuepelejä hänelle on kertynyt kaksi, kun hän toissakeväänä pelasi Hollanti-otteluissa.

Lue myös:

Kuusi suomalaisjoukkuetta pelaa lentopallon Euroopan cupeissa

Maajoukkuepelurit Ronkainen ja Jokela siirtyvät Keski-Euroopan lentopallokentille

Maajoukkuehakkuri Kaislasalo siirtyy Belgiaan

Lähteet: Lentopalloliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat