Lännen naisten hurjalle sarjalle jatkoa – jo yhdeksäs peräkkäinen voitto

Länsi oli jälleen Itää vahvempi pesäpallon perinteikkäässä arvo-ottelussa.

Kolme juoksua lyönyt Lännen jokeri Janette Lepistö valittiin kentän parhaaksi. Kuva: Lehtikuva / Timo Aalto

Länsi on voittanut pesäpallon naisten Itä-Länsi-ottelussa Idän 1–0 (2–1, 4–4). Voitto on Lännelle yhdeksäs peräkkäinen, ja kaikkien aikojen tilastossa se johtaa nyt voitoin 30–25. Kolme kertaa ottelu on päättynyt tasan.

Avausjaksolla Länsi nousi 0–1-tappiolta voittoon neljännen vuoroparin kahdella juoksulla. Itä johti toista jaksoa 2–0 ja 3–2, mutta jaksovoittoon ei Itä kuitenkaan yltänyt ja näin Lännen vuonna 2011 alkanut voittoputki sai jatkoa.

Kentän parhaaksi valittiin Lännen jokeri Janette Lepistö, joka löi toisella jaksolla kolme juoksua. Superpesiksessä lyöjätilastoa viimeiset vuodet hallinnut Lepistö myönsi, että joukkueella oli vaikeuksia pelin alussa etenkin sisäpelissä.

– Tilanteiden tekeminen oli meille vaikeaa. Emme päässeet niin hyvin ja peräkkäin yrittämään juoksuja. Alun vaikeuksien jälkeen se lähti sitten pyörimään. Teimme yksittäisillä juoksuilla pinnoja ja sitä kautta pääsimme voittoon, Lepistö kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Lepistön mukaan Itä oli odotetunlainen vastustaja, sillä joukkueella oli vahva ulkopeli sekä hyviä yksilöitä sisäpelissä. Seinäjoen tunnelmassakin Lapuan Virkiän pelaaja viihtyi. Yleisöä Seinäjoella pelatussa ottelussa oli 3 911.

Lepistö on voittanut Superpesiksen lyöjäkuningattaruuden neljänä viime vuotena, ja toukokuussa hän rikkoi 400 lyödyn juoksun rajan. Lepistö oli Itä-Länsi-ottelussakin selkeä ratkaisija, mutta itse hän ei pitänyt itseään kentän parhaan palkinnon arvoisena.

– Itse en ajattele, että tämä peli olisi niin hyvä ollut, mutta ihan hyvä fiilis oli tänään pelata ja sitä kautta tuli sitten onnistumisia, Lepistö kertoi.

Muokattu klo 18.40: Lisätty Janette Lepistön kommentit. Lepistöä haastatteli Juhani Kukkasela.

Lue lisää: