1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Ruotsi villiintyi MM-pronssista: hurja taistelu kulminoitui yhteen hetkeen – "Onneksi minulla on iso otsa"

Englannin päävalmentajan Phil Nevillen mukaan pronssiottelu oli hölynpölyä.

Nizzan pronssiottelu päättyi iloisiin ruotsalaistunnelmiin. Kuva: Getty Images

Ruotsi kaatoi Englannin 2–1 ja pokkasi itselleen jalkapallon naisten MM-kisojen pronssimitalit. Kapteeni Caroline Segerille pronssi oli uran toinen, mutta maistui edellistä makeammalta.

Vuonna 2011 Seger seurasi pronssiottelun Ranskaa vastaan sivusta loukkaantumisen vuoksi. Nyt hän kipparoi joukkueensa voittoon Nizzassa maajoukkueuransa 200. ottelussa.

– Tämän parempaa ei voi olla. Hitto miten hienoa! Me taistelimme ties kuinka kauan. Emme lopettaneet missään vaiheessa. Tämä on jälleen fantastista, Seger tunnelmoi TV4-kanavan haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Ruotsalaispelaajat juhlivat voittoa villisti, mutta 34-vuotias Seger jätti riehumisen nuoremmilleen. Ruotsalaiset jättivät kentälle kaikkensa ja saivat haluamansa palkinnon.

– En ymmärrä, kuinka he pystyvät tanssimaan ja laulamaan. Tämä on ollut uskomaton matka. Kaikki ovat puhaltaneet yhteen hiileen. Meillä on ollut loukkaantumisia, mutta tänään kaikki taistelivat, Seger sanoi.

Katso tästä pronssiottelun maalikooste!

Tapahtumarikas ottelu

Ruotsi aloitti ottelun vahvasti ja karkasi vain 20 minuutissa 2–0-johtoon Kosovare Asllanin ja Sofia Jakobssonin maaleilla. Englanti heräsi nopeasti ja oli hilkulla nousta kymmenessä minuutissa tasoihin. Ellen Whiten 2–2-osuma hylättiin VAR-tarkistuksella käsivirheen vuoksi.

Toisella jaksolla maaleja ei nähty. Toppari Nilla Fischer pelasti vielä loppuhetkillä Lucy Bronzen laukauksen maaliviivalta.

– Pääni on yhä tallella. Hän sai aikaan hyvän laukauksen, mutta onneksi minulla on iso otsa. Jonkun siellä oli oltava, Fischer kommentoi tilannetta Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Mitali oli Ruotsin MM-historian neljäs. Pronssia maa on voittanut aiemmin vuosina 1991 ja 2011. Vuonna 2003 Ruotsi ylsi loppuotteluun, mutta hävisi Saksalle jatkoajalla 2–1.

– Vau, mitä sankareita. Tämä oli yksi kummallisimmista jalkapallo-otteluista, jonka olen kokenut, Ruotsin päävalmentaja Peter Gerhardsson sanoi Aftonbladetin mukaan.

Phil Nevillen luotsaamalle Englannille jäi MM-kisoista vain luu käteen. Kuva: Getty Images

"Hölynpölyä"

Englanti oli ottelun alussa täysin Ruotsin jyrän alla. Peli parani nopeasti, mutta toisella puoliajalla vaaralliset maalipaikat olivat vähissä. Päävalmentaja Phil Neville ei antanut pronssiottelulle juurikaan painoarvoa loppuvihellyksen jälkeen.

– Onnea Ruotsille, mutta peli oli hölynpölyä. Näytimme todennäköisesti ensimmäisen 20 minuutin aikana pettymyksemme Yhdysvallat-ottelusta. Tulimme tänne voittamaan turnauksen, emme sijoittumaan neljänneksi, Neville sanoi BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Karen Carney pelasi Nizzassa ammattilaisuransa viimeisen ottelun. Chelsean pelaaja ilmoitti perjantaina, että ura loppuu MM-kisoihin.

– Meidän ei pitäisi pelätä sanoa, että haluamme voittaa kultaa. En halua aliarvioida Ruotsia tai tätä ottelua, mutta olen tavallaan iloinen siitä, että emme voittaneet, Carney laukoi BBC:lle.

Kapteeni Steph Houghton osoitti sentään pettymyksen merkkejä.

– Tämä on rankkaa. Välierän tappio ei tuntunut hyvältä eikä tuntunut tämäkään. Olemme antaneet kaikkemme.

Lue myös:

Ruotsi palasi mitalikantaan! Nopeasti hankittu johto piti loppuun asti, VAR pelasti tasoitusmaalilta – katso, kuinka Englanti taipui värikkäässä MM-pronssiottelussa