Suihkukomennuksen saanut Lionel Messi purkautui pronssipelin jälkeen ja syytti kisajärjestäjiä jälleen korruptiosta: ”Tämä pilaa jalkapallon”

Argentiina voitti Chilen Copa American pronssiottelussa 2–1. Ulosajettu Argentiinan kapteeni Lionel Messi kävi kuumana ottelun jälkeen.

Copa América
Lionel Messi
Lionel Messin (keskellä) mielestä punainen kortti oli liikaa. Getty Images

Urallaan vasta toisen suoran punaisen kortin saanut argentiinalainen supertähti Lionel Messi ei sulattanut millään annettua tuomiota. Päinvastoin Messi latasi täyslaidallisen kisajärjestäjien ja tuomareiden suuntaan, vaikka Argentiina voitti Chilen 2–1 ja nappasi pronssia Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa Copa Americassa.

– Korruptio ja tuomarit estävät ihmisiä nauttimasta tästä lajista. Tämä pilaa jalkapallon, Argentiinan kapteeni Messi latasi uutistoimisto Reutersin mukaan Brasilian Sao Paulossa ottelun jälkeen.

Tuomari heitti Messin ulos kentältä ensimmäisen puoliajan lopulla. Messi tönäisi ensin Chilen kapteenia Gary Medelia selästä. Sen jälkeen Medel tulistui ja asteli Messin naaman eteen uhittelemaan. Rytäkän jälkeen tuomari näytti molemmille punaista korttia ja passitti kaksikon suihkuun.

– Näitte, mitä siinä tapahtui. Keltainen kortti olisi lopettanut molemmat siihen paikkaan. Tärkeintä oli, että kymmenellä pelaajalla pelasimme hyvin ja voitimme, Messi vuodatti. Espanjalaista Barcelonaa edustava Messi sai edellisen suoran punaisen kortin 14 vuotta sitten maajoukkuedebyytissään.

Messi toivoo, että Perua kohdellaan finaalissa tasapuolisesti

Ulosajettu Messi ei mennyt ottelun jälkeiseen seremoniaan hakemaan pronssimitalia.

– Emme halua olla osa korruptiota. Kunnioituksen puute on paistanut läpi kisojen.

Messi ja Medel
Lionel Messi ja Gary Medel rähisivät ottelun ensimmäisellä puoliajalla ja tuomari passitti kapteenit suihkuun.

Messi latasi jo hävityn Brasilia-välierän jälkeen, että tuomarit suosivat kisaisäntiä. Messi haluaa, että sunnuntain finaalissa Brasilia ei saa tuomareilta etua.

– Luulen, että voitto on tarkoitettu Brasilialle. Toivon, että VAR-videojärjestelmällä ja tuomareilla ei ole mitään tekemistä finaalin kanssa ja Peru voi pelata kunnolla, koska heillä on hyvä joukkue.

Harvinaisen kovasanaisesti avautunut Messi kertoi, ettei pelkkää mahdollisia sanktioita, mitä miehelle saatetaan lätkäistä pelin jälkeen antamastaan palautteesta.

– Totuus pitää kertoa, Messi kiteytti.

Messin ainoa arvokisavoitto Argentiinan paidassa on yli kymmenen vuoden takaa, jolloin Argentiina voitti olympiakultaa Pekingissä vuonna 2008. Messi on kertonut jatkavansa uraansa maajoukkueessa, vaikka mestaruus jäi Barcelonaa edustavalta supertähdeltä tänäkin vuonna haaveeksi.

Lisätty 7.7.2019 klo 8.02 Messi sai edellisen suoran punaisen kortin 14 vuotta sitten maajoukkuedebyytissään.

Lue myös:

Todella harvinainen näky – Messille uran toinen suora punainen kortti kuumassa Chile-ottelussa

Brasilian joukkueella huolia Copa American finaalin alla: Neymarin korvaajalle tarvitaan korvaaja

Peru jyräsi Copa American finaaliin ensi kertaa yli 40 vuoteen – Chilen unelma kolmesta peräkkäisestä mestaruudesta mureni

Pettynyt argentiinalaistähti Lionel Messi vakuutteli maajoukkueuransa saavan jatkoa Brasilia-tappion jälkeen

Ruotsi villiintyi MM-pronssista: hurja taistelu kulminoitui yhteen hetkeen – "Onneksi minulla on iso otsa"

Lähteet: Reuters, AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat