Suomen naisten jalkapallomaajoukkue näkyy vahvasti Ylen kanavilla – Helmareiden EM-karsintojen kotipelit välitetään suorana

Yle seuraa Suomen naisten A-maajoukkueen karsintataivalta kohti Englannissa 2021 pelattavaa EM-lopputurnausta. 

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Helmarit tuulettaa
Helmareiden EM-karsinnat alkavat 2. syyskuuta.AOP

Viikonloppuna huipentuvat naisten jalkapallon MM-kisat rikkovat katsojaennätyksiä ympäri maailman. Ylen panos Ranskan MM-kisojen ympärillä on ollut poikkeuksellisen vahva suorien lähetysten, studioiden, tulospalvelun ja kisauutisten muodossa.

Lauantain pronssiottelun keskikatsojamäärä ylsi televisiossa 324 000 katsojaan ja Yle Areenan kautta ottelun seuraaminen nostaa yleisömäärää vielä kymmenillätuhansilla käynnistyksillä. Huippuyleisö ennen tänään pelattavaa finaalia oli tiistain ja keskiviikon välieräotteluilla, jotka keräsivät ruutujen ääreen yli puolen miljoonan yleisöt.

– Katsojaluvut ovat ylittäneet odotuksemme, ja tämän kokemuksen pohjalta haluamme olla entistä tiiviimmin mukana tekemässä näkyväksi Helmareiden matkaa kohti Englannissa 2021 pelattavia EM-kisoja. Karsintaotteluiden lisäksi seuraamme joukkueen arkea myös ottelutapahtumien ulkopuolella, Yle Urheilun vs. päällikkö Robert Portman sanoo.

Englannin EM-lopputurnaus pelataan heinäkuussa 2021 ja sinne selvittää tiensä järjestäjän lisäksi 15 maata. Jo nyt on varmistunut, että Yle näyttää syyskuussa alkavista EM-karsinnoista ainakin kaikki Suomen kotiottelut suorina lähetyksinä kanavillaan.

– Tämä hieno urheiluteko antaa meidän A-maajoukkueellemme arvokkaan väylän nousta entistä paremmin yleisön tietoisuuteen, mikä puolestaan parantaa kotimaisen Naisten Liigan seurojen toimintaedellytyksiä, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kiittelee.

– Helmareiden arvokisatavoite ja urheilullinen osaaminen saavat Ylen kautta ansaitsemansa mahdollisuuden tulla nähdyksi. Näin syntyy myös uusia esikuvia, lajin vetovoima vahvistuu ja edellytyksemme pysyä kansainvälisen kilpailun kyydissä kasvavat, Casagrande kuvailee.

Suomen otteluohjelma EM-karsinnoissa

2.9.2019 Albania-Suomi, Elbasan Arena, Elbasan
8.10.2019 Suomi-Albania, Elisa Stadion, Vaasa
7.11.2019 Suomi-Kypros, Telia 5G Areena, Helsinki
12.11.2019 Portugali-Suomi
10.4.2020 Suomi-Portugali
14.4.2020 Kypros-Suomi
9.6.2020 Suomi-Skotlanti
22.9.2020 Skotlanti-Suomi
(otteluiden alkamisajat ja pelipaikat tarkentuvat myöhemmin)

MM-loppuottelu Yhdysvallat–Hollanti sunnuntaina kello 18. Suora lähetys alkaa TV2:ssa ja Areenassa kello 17.25.

Yle Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit sekä kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis

Lue myös:

Tässä on Hollannin täsmäase MM-finaalissa: sai alkulohkossa kovaa kritiikkiä ja penkkikomennusta vaadittiin – sitten Sherida Spitse antoi jalkansa puhua

MM-finaalistako puistokävely? Asiantuntija torppaa väitteet suupalasta, mutta vaatii Hollannilta nappisuoritusta: "Siellä ei yksikään van de Sanden voi miettiä, miten tukka on"

Ylimielisyydestään syytetty supertähti vastasi kritiikkiin kivesvertauksella – tänään hän pelaa myös paljon suuremmasta asiasta kuin jalkapallon MM-kultamitalista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat