1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Vaivaako arvokisoista tuttu tyhjyyden tunne MM-futiksen jälkeen? Osa tähdistä pelaa jo seurajoukkueissaan

Karsinta vuoden 2021 EM-kisoihin Englantiin alkaa syyskuussa.

Marta on yksi MM-kisojen tähdistä, joka on palannut jo seurajoukkueensa peleihin. Kuva: Alex Grimm/Getty Images

Suosittujen jalkapallon MM-kisojen jälkeen monta penkkiurheilijaa saattaa vaivata tuttu tyhjyys ja moni miettii, miten pelit jatkuvat.

Eikä se ole ihmekään, sillä seuraava MM-kisojen järjestämispaikka vuodelle 2023 on vielä auki. Toistaiseksi hakijoiden joukossa ovat Argentiina, Australia, Bolivia, Brasilia, Kolumbia, Japani, Uusi-Seelanti, Etelä-Afrikka ja Etelä-Korea.

Etelä-Korea on ollut kiinnostunut yhteishausta Pohjois-Korean kanssa.

Kisojen järjestäjä on ollut alun perin tarkoitus valita maaliskuussa 2020, mutta Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon halu laajentaa kisat 32 joukkueen vahvuisiksi voi venyttää hakuprosessia. Jos päätös laajentamisesta tehdään, joudutaan Infantinon mukaan avaamaan uudelleen koko hakuprosessi.

Maajoukkuekentillä alkavat pian kuitenkin karsinnat vuoden 2021 EM-kisoihin Englantiin. Suomi aloittaa karsinnat vierasottelulla Albaniassa 2. syyskuuta. Ensimmäisessä kotipelissäkin on vastassa Albania 8. lokakuuta Vaasassa.

Suomen lohkossa on yksi MM-kisoista tuttu joukkue eli Skotlanti. Muut lohkon joukkueet ovat Kypros ja Portugali.

Suomen kentilläkin käydään kovaa kamppailua. Naisten liigaa johtaa tällä hetkellä ylivoimaisesti HJK. Yle näyttää loppukesän ja syksyn mittaan myös Naisten liigan otteluita. Myös Helmarien kotipelit EM-karsinnoissa näkyvät suorana Ylen kanavilla.

Kovinkaan pitkään myöskään jotkut MM-kisapelaajat eivät huilaa. Yhdysvaltojen liiga on jo käynnissä. Esimerkiksi neljännesvälierissä pudonneet tähdet Brasilian Marta ja Australian Sam Kerr edustivat omia seurajoukkueitaan jo viime viikolla. Chicago Red Starria edustava Kerr tykitti hattutempun, kun Martan Orlando kaatui 3–2. MM-kisojen kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi noussut Marta jatkoi tutulla linjalla, kun hän osui ottelussa Orlandolle kerran rangaistuspotkusta.

Euroopan kentilläkin sarjakaudet pikkuhiljaa käynnistyvät. Suuri mielenkiinto kohdistuu Englannin Superliigaan, jossa pelaa kolme suomalaista. Adelina Engman edustaa Chelseaa, Juliette Kemppi Bristol Citya ja tuoreimpana Tinja-Riikka Korpela Evertonia. Englannin Superliigan ensimmäinen kierros on luvassa 7–8. syyskuuta.

Lue lisää:

Elä uudelleen huimat MM-kisat! Katso Ylen upea kooste kesän jalkapallojuhlasta

Kommentti: Naisten MM-futiksessa nähtiin povattu suosion räjähdys! Toivottavasti Fifa ei hölmöile jatkossa, vaikka Suomi voisi hyötyä siitä

Kohuttu Megan Rapinoe tyhjensi MM-kisojen palkintopöydän ja vihjaili päräyttävistä mestaruusjuhlista: "Aurinkolaseille tulee käyttöä"

Tähän hetkeen ratkesi Yhdysvaltojen MM-kulta – asiantuntija iloitsi: "Hyvä, että tulee ilmi"

Yhdysvallat on jälleen jalkapallon maailmanmestari! 180-senttinen Hollannin muuri piti joukkueensa mukana pelissä, kunnes Megan Rapinoe iski rangaistuspotkusta – katso huippuhetket

Kommentti: Juhlikaa nyt, Yhdysvallat! Muu maailma kehittyy niin kovaa vauhtia, että nelinkertaisen maailmanmestarin etumatka kaventuu väistämättä