Suora

  • Elävä arkisto esittää

Yhdysvallat on jälleen jalkapallon maailmanmestari! 180-senttinen Hollannin muuri piti joukkueensa mukana pelissä, kunnes Megan Rapinoe iski rangaistuspotkusta – katso huippuhetket

Yhdysvallat kukisti jalkapallon naisten MM-kisojen loppuottelussa Hollannin 2–0.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Yhdysvallat kukisti Hollannin ja nappasi MM-kultaa
Yhdysvallat kukisti Hollannin ja nappasi MM-kultaa

Yhdysvallat juhli toista peräkkäistä jalkapallon naisten maailmanmestaruuttaan, kun se kukisti MM-loppuottelussa Lyonissa Hollannin lukemin 2–0.

Hallitseva Euroopan mestari ei saanut ottelussa montaakaan vaarallista maalipaikkaa, mutta myös odotettua kesympi Yhdysvallat tarvitsi avausmaalin tekemiseen tunnin.

USA:n läpi MM-turnauksen kestänyt nopean avausmaalin taika murtui, sillä joukkue ei onnistunut maalinteossa ensimmäisen vartin aikana. Ensimmäisen vaarallisen maalipaikkansa se sai vasta 27. minuutilla, kun Julie Ertz pääsi yrittämään kulmapotkun jatkotilanteesta.

Kapteeni Sari van Veenendaalin torjunnat pitivät Hollannin kuitenkin mukana pelissä. Hollannin 180-senttinen muuri ehti niin Ertzin kovan kudin tielle, Ertzin puskun tielle kuin Alex Morganin jatkon eteenkin ja tauolle lähdettiin tilanteessa 0–0.

Toisella jaksolla Yhdysvalloille tarjoiltiin avausmaalia tarjottimelta, kun Stefanie van der Gragt kaatoi Alex Morganin rangaistusalueella. VAR-tarkistuksen jälkeen ottelun erotuomari Stephanie Frappart vei pallon pilkulle, josta pallon taakse asettunut Megan Rapinoe ei erehtynyt, vaan iski turnauksen kuudennen osumansa.

Vain muutama minuutti ehti kulua ottelun avausosumasta, kun Crystal Dunn pysäytti Hollannin vastahyökkäyksen. Keskeltä löytyi Rose Lavelle, joka eteni läpi Hollannin puolustuksen ja laukoi aivan boksin rajalta pallon komeasti oikeaan alanurkkaan kaunistaen johtolukemat jo 2–0:aan.

Hollannin tähtihyökkääjät eivät onnistuneet murtamaan USA:n puolustusta, ja 2–0-lukemat jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

MM-kulta oli Yhdysvalloille jo historian neljäs. MM-loppuottelussa USA on nähty viidesti, ja se on mahtunut jokaisessa MM-turnauksessa kolmen parhaan joukkoon.

Pallonhallinta 52%-48%
Laukaukset maalia kohti 10-2
Laukaukset maalin ohi 4-4
Kulmapotkut 8-2
Paitsiot 3-1
Rikkeet 9-7
Keltaiset kortit 1-2
10' Keltainen kortti: S. Spitse, Hollanti
42' Keltainen kortti: A. Dahlkemper, USA
Puoliajan tulos: USA 0, Hollanti 0
46' USAn vaihto: sisään A. Krieger, ulos K. O'Hara
60' Keltainen kortti: S. van der Gragt, Hollanti
61' Maali rangaistupotkulla USAlle: M. Rapinoe
69' Maali USAlle: R. Lavelle
71' Hollannin vaihto: sisään J. Roord, ulos L. Martens
73' Hollannin vaihto: sisään S. van de Sanden, ulos A. Dekker
79' USAn vaihto: sisään C. Press, ulos M. Rapinoe
87' USAn vaihto: sisään C. Lloyd, ulos T. Heath
Lopputulos: USA 2, Hollanti 0

Lue myös:

Tähän hetkeen ratkesi Yhdysvaltojen MM-kulta – asiantuntija iloitsi: "Hyvä, että tulee ilmi"

Kommentti: Juhlikaa nyt, Yhdysvallat! Muu maailma kehittyy niin kovaa vauhtia, että nelinkertaisen maailmanmestarin etumatka kaventuu väistämättä

Näin Yhdysvallat kellisti Hollannin ja nappasi neljännen maailmanmestaruutensa – Yle seurasi hetki hetkeltä

Ylimielisyydestään syytetty supertähti vastasi kritiikkiin kivesvertauksella – tänään hän pelaa myös paljon suuremmasta asiasta kuin jalkapallon MM-kultamitalista

Yksi lakipykälä vuonna 1972 muutti kaiken – näistä syistä Yhdysvallat on tänäkin iltana suosikki naisten MM-jalkapallon voittajaksi

Donald Trumpia vastaan taistelleen tähtipelaajan rankka perhetausta: Vankilakierteeseen ajautunut isoveli on järkyttänyt Megan Rapinoeta monta kertaa

MM-kisojen kohupelaajan kumppani kuvaa Donald Trumpia keskenkasvuiseksi pojaksi ja kertoo pelkäävänsä – "Presidentti vihaa tyttöystävääni"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat