1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Edes MM-turnauksen parhaasta maalivahdista ei ollut USA:n pysäyttäjäksi – joukkuekaveri herkistyi: "Juuri nyt on vaikea olla ylpeä"

Yhdysvallat marssi toiseen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen, kun se kukisti jalkapallon naisten MM-kisojen loppuottelussa Hollannin 2–0.

Hollantilaiset olivat pettyneitä Yhdysvalloille hävityn loppuottelun jälkeen. Kuva: Getty images

Kahden vuoden takainen Euroopan mestari Hollanti ei onnistunut haastamaan naisten jalkapallon MM-kisojen loppuottelussa Yhdysvaltoja, joka marssi toiseen peräkkäiseen maailmanmestaruuteen 2–0-voitolla.

Tilastot puhuivat ottelussa karua kieltään, sillä Hollanti sai aikaan vain yhden laukauksen USA:n maalia kohti. Yhdysvalloilla maalintekoyrityksiä oli 17, joista maalia kohti meni yhdeksän.

Yhdysvaltojen ylivoimaisuudesta huolimatta hollantilaiset olivat luonnollisesti pettyneitä MM-hopeaan.

– Juuri nyt on todella vaikeaa olla ylpeä. Huippu-urheilija haluaa aina voittaa. Mutta tietysti voimme olla ylpeitä siitä, että tulimme toiseksi todella hyvää USA:ta vastaan, keskikentällä edukseen läpi MM-turnauksen esiintynyt Sherida Spitse summasi NOS:ille. (siirryt toiseen palveluun)

Hollannin Sari van Veenendaal pokkasi MM-turnauksen parhaan maalivahdin palkinnon. Keskellä Megan Rapinoe palkittiin parhaana maalintekijänä ja Alex Morgan toiseksi parhaana maalintekijänä. Kuva: Getty images

Hollannin finaalin paras pelaaja löytyi tolppien välistä, sillä Sari van Veenendaal piti upeilla torjunnoillaan varsinkin avausjaksolla joukkuettaan mukana pelissä. Palkkionsa van Veenendaal saikin ottelun päätteeksi, kun hänet kruunattiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

– Tietysti olemme erittäin pettyneitä, mutta uskon, että pystymme pian iloisemaan palkinnosta, van Veenendaal kommentoi tuoreeltaan hollannin yleisradioyhtiö NOS:in haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

–Mielestäni pysyimme pelisuunnitelmassa ja se toimi. Emme vain onnistuneet viimeistelyssä. Se riippuu tietysti osittain myös vastustajasta, van Veenendaal jatkoi.

Myös päävalmentaja Sarina Wiegman oli maansa myynyt loppuottelun jälkeen, mutta myönsi vastustajan paremmuuden.

– Vastustaja oli parempi tänään. Olemme siis toiseksi parhaita maailmassa, joten olen ylpeä joukkueesta. Voimme kuitenkin parantaa. Menemme olympialaisiin ensimmäistä kertaa historiassa. Tässä joukkueessa on hurjasti potentiaalia, Wiegman hehkutti kisajärjestäjän tiedotustilaisuudessa.

Voiton Wiegman toivoi vauhdittavan myös maan naisjalkapallon kehitystä.

– Voittamalla EM-kultaa otimme ison askeleen ja naisten jalkapallon suosio kasvoi Hollannissa. Uskon, että tämä turnaus lisää suosiota entisestään. Toivottavasti tämä suoritus (MM-hopea) auttaa kehittämään naisten ja tyttöjen jalkapalloa maassamme entisestään.

– Lähitulevaisuus näyttää hyvältä, mutta meidän täytyy parantaa fasiliteettejämme, jotta kehitys jatkuu, Wiegman päätti.

Lue myös:

Tähän hetkeen ratkesi Yhdysvaltojen MM-kulta – asiantuntija iloitsi: "Hyvä, että tulee ilmi"

Yhdysvallat on jälleen jalkapallon maailmanmestari! 180-senttinen Hollannin muuri piti joukkueensa mukana pelissä, kunnes Megan Rapinoe iski rangaistuspotkusta – katso huippuhetket

Näin Yhdysvallat kellisti Hollannin ja nappasi neljännen maailmanmestaruutensa – Yle seurasi hetki hetkeltä

Kommentti: Juhlikaa nyt, Yhdysvallat! Muu maailma kehittyy niin kovaa vauhtia, että nelinkertaisen maailmanmestarin etumatka kaventuu väistämättä