1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Kohuttu Megan Rapinoe tyhjensi MM-kisojen palkintopöydän ja vihjaili päräyttävistä mestaruusjuhlista: "Aurinkolaseille tulee käyttöä"

Megan Rapinoe voitti MM-kisojen maalipörssin ja valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Megan Rapinoella on syytä hymyyn: maailmanmestaruus ja kaksi henkilökohtaista palkintoa. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen kapteeni Megan Rapinoe oli jalkapallon naisten MM-kisojen puhutuin pelaaja. Rapinoe kohautti lausunnoillaan kentän ulkopuolella, mutta oli valovoimaisin tähti myös sivurajojen sisäpuolella.

Rapinoe iski rangaistuspotkusta MM-finaalin voittomaalin Hollantia vastaan ja vei osumalla nimiinsä kisojen parhaalle maalintekijälle jaettavan kultaisen kengän. Hänet palkittiin myös kultaisella pallolla koko turnauksen parhaana pelaajana. Rapinoe kantoi finaalissa kapteeninnauhaa, mutta konkaripelaaja Carli Lloyd nosti MM-pystiä ensimmäisenä.

Rapinoen lisäksi kuuteen maaliin ylsivät joukkuekaveri Alex Morgan ja Englannin Ellen White. Maalien ollessa tasan voittaja ratkeaa maalisyötöillä. Koska Rapinoe ja Morgan keräsivät molemmat kolme maalisyöttöä, maalikuningattareksi kruunattiin vähemmän minuutteja turnauksessa pelannut Rapinoe.

Rapinoe nousi rangaistuspotkuosumallaan kaikkien aikojen vanhimmaksi maalintekijäksi MM-finaalien historiassa. Henkilökohtaiset saavutukset olivat hänelle juhlahumussa sivuseikkoja.

– En usko, että pystyn kuvailemaan tunnelmiani. On uskomatonta saada tuntea nämä kaikki ihmiset, jotka ovat tehneet hurjan työn. Tämä on surrealistista, Rapinoe sanoi heti ottelun jälkeen virallisen turnaussivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Seattle Reigniä seurajoukkuetasolla edustava Rapinoe intoutui puhumaan BBC:lle (siirryt toiseen palveluun) mestaruusjuhlista. Jos pelaajan sanoista voi jotain päätellä, maanantaiaamuna joukkueen olotila ei välttämättä ole kovin tuore.

– Aiomme pitää villeimmät juhlat koskaan. Aurinkolaseille tulee käyttöä, ne tulevat pysymään lasitettuina silmillämme, Rapinoe sanaili tuttuun räväkkään tyyliinsä.

Rapinoe on läpi uransa puhunut naisjalkapalloilijoiden aseman puolesta. MM-turnauksen aikana hän nousi viimeistään koko maailman tietoisuuteen.

– Tämä turnaus lisäsi lajimme näkyvyyttä. Maailmanlaajuisesta näkökulmasta voimme olla ylpeitä, että kasvatamme pelin asemaa niin paljon kuin mahdollista, Rapinoe sanoi.

Juttua päivitetty klo 22.13: Lisätty tieto maalipörssin voittajan ratkaisevasta säännöstä.

Lue myös:

Kommentti: Juhlikaa nyt, Yhdysvallat! Muu maailma kehittyy niin kovaa vauhtia, että nelinkertaisen maailmanmestarin etumatka kaventuu väistämättä

Tähän hetkeen ratkesi Yhdysvaltojen MM-kulta – asiantuntija iloitsi: "Hyvä, että tulee ilmi"

Yhdysvallat on jälleen jalkapallon maailmanmestari! 180-senttinen Hollannin muuri piti joukkueensa mukana pelissä, kunnes Megan Rapinoe iski rangaistuspotkusta – katso huippuhetket

Näin Yhdysvallat kellisti Hollannin ja nappasi neljännen maailmanmestaruutensa – Yle seurasi hetki hetkeltä