Suora

  • eEuro 2021 -karsinnat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

VPS vaihtaa päävalmentajaa – edustusjoukkueen käskyttäjäksi Christian Sund

Vaasan Palloseuran päävalmentajavaihdos astuu voimaan tänään. Edustusjoukkueen valmennustiimiin jo kuuluva Sund korvaa Petri Vuorisen.

Vaasan Palloseura
VPS juhlii maalia
VPS:n tilanne on haastava, muttei mahdoton, sanoo seuran hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas. (Kuvituskuva).Harri Bragge / AOP

Vaasan Palloseuran päävalmentaja vaihtuu (siirryt toiseen palveluun).

Tästä päivästä alkaen VPS:n edustusjoukkuetta johtaa Christian Sund, joka on toiminut valmennustiimissä viime vuoden lopusta lähtien.

Päävalmentajana toiminut Petri Vuorinen siirtyy tehtävästä sivuun. Sivuun siirtyvät myös valmennustiimissä toimineet fysiikkavalmentaja Carlos Fradão ja videoanalyytikko Rodrigo Picchioni.

Veikkausliigan hännillä olevan VPS:n hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas kertoo, että valmennustiimiin haluttiin tehdä kerralla isompi muutos.

– Tässä tilanteessa fokus pitää olla jossain muualla kuin dronen lennättämisessä harjoituksissa ja videoiden analysoimisessa. Ottaen tilanteemme huomioon sarjataulukossa, ensimmäinen asia on, että klaarataan sieltä itsemme kuiville, Asukas sanoo.

Asukkaan mukaan Petri Vuorisen sopimusta ei ole purettu. Hän jää lomalle ja muutaman viikon kuluttua on tarkoitus katsoa, olisiko seurassa hänen asiantuntemukselleen vielä käyttöä muissa tehtävissä.

Asukas sanoo, että Sund valmentaa seuraa todennäköisesti ainakin kauden loppuun. Maalivahtivalmentaja Henri Sillanpää tulee todennäköisesti olemaan jatkossa myös entistä isommassa roolissa joukkueen valmennuksessa.

Uuden valmentajan lisäksi VPS tähyää piakkoin myös uusia pelaajia.

– Siirtoikkuna on auki ja voi olla, että joitain pelaajia tulee testiin piakkoin, Asukas sanoo.

Haastava, muttei mahdoton tilanne

Asukas pitää seuran tilannetta haastavana, muttei mahdottomana.

– Kulunut kausi on ollut tuloksellisesti ja pääosin ilmeeltäänkin vaikea – erityisesti hävityn Suomen Cupin semifinaalin jälkeen trendi oli merkittävästi laskeva. Maaottelutauon jälkeen näimme peleissä hetkiä, joissa muutosta parempaan oli nähtävissä, mutta lopulta ei riittävästi, Asukas sanoo Vaasan Palloseuran tiedotteessa.

VPS kohtaa Sundin johdolla SJK:n seuraavassa ottelussaan Seinäjoella lauantaina 13. heinäkuuta.

Vaasan Palloseura on tällä hetkellä Veikkausliigan runkosarjassa viimeisenä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Ilves sarjakärkeen murskavoitolla SJK:sta

Lionel Messin korruptiopuheet osuivat arkaan paikkaan: supertähdelle saatetaan lätkäistä jopa kahden vuoden kielto maajoukkuepeleihin

Elä uudelleen huimat MM-kisat! Katso Ylen upea kooste kesän jalkapallojuhlasta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat