Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden välinefinaalit
  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 5 pallon sekä 3 vanteen/2 keilojen loppukilpailut
  • Painin MM: Vapaapaini
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Huoliteltu puhe

PSG-pomon mukaan Neymar saa lähteä, mutta kukaan ei ole tehnyt supertähdestä tarjousta – Barcelonan toimintaa ihmetellään

FC Barcelona haluaa Neymarin ja Antoine Griezmannin ensi kauden joukkueeseensa.

jalkapallo
Neymar PSG
Neymar on voittanut PSG:ssä kaksi Ranskan mestaruutta.Alfonso Jimenez/REX/All Over Press

Ranskan hallitsevan mestarin Paris Saint Germainin tähtipelaajan Neymarin lähtöhalut ovat olleet kesän kuumin puheenaihe jalkapallon siirtomarkkinoilla.

Maanantaina kerrottiin, että Neymar jätti saapumatta PSG:n harjoitusleirille. Brasilialaistähti Neymarin on kerrottu haluavan takaisin FC Barcelonaan, josta hän lähti toissa kesänä.

PSG osti Neymarin ennätyksellisellä 222 miljoonan euron summalla. Nyt seura on valmis päästämään suursatsauksensa menemään.

– Neymar voi lähteä PSG:stä, jos hänestä tehdään tarjous, joka tyydyttää kaikkia. Emme tiedä, haluaako kukaan ostaa häntä ja millä hinnalla, PSG:n urheilujohtaja Leonardo sanoi Reutersin mukaan.

Neymar, 27, on omalla toiminnallaan tehnyt hyvin selväksi, että hän haluaa lähteä PSG:stä. Taustalla on ilmeisesti se, ettei Neymar usko PSG:n pystyvän menestymään eurokentillä. Neymarin kahdella kaudella PSG on pudonnut molemmilla kerroilla Mestarien liigasta neljännesvälierissä.

Kaksi vuotta sitten Neymar jätti FC Barcelonan, koska hän halusi viettää uransa huippuvuodet joukkueensa suurimpana tähtenä. Barcelonassa hän jäi Lionel Messin varjoon.

Nyt Neymar haluaa pois PSG:stä.

– Tilanne on selvä kaikille osapuolille, mutta yksi asia on tänään konkretiaa. Hänellä on kolme vuotta sopimusta jäljellä meidän kanssa, ja koska emme oleet saaneet hänestä tarjouksia, emme voi puhua sen enempää, Leonardo sanoi.

FC Barcelonan toiminta siirtomarkkinoilla herättänyt kritiikkiä

FC Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu sanoi viime viikolla, että Neymar haluaa palata Espanjaan, mutta PSG ei halua myydä häntä.

PSG:n Leonardolla on tapahtumista hieman erilainen käsitys. Hänen mukaansa PSG kävi Barcelonan kanssa pintapuoliset keskustelut, joissa ranskalaisseura ilmoitti, ettei lähtökohtaisesti halua myydä Neymaria.

– Meidän näkemyksemme mukaan Barcelona ei ollut siinä tilanteessa ostajan asemassa. Emme ole vastaanottaneet Neymarista tarjousta.

Barcelona on havitellut myös toista huippupelaajaa, joka jätti tulematta joukkueensa harjoitusleirille. Atlético Madridin Antoine Griezmann on saamassa rangaistuksen, kun hän ei tullut joukkueensa harjoituksiin.

Griezmannin on huhuttu siirtyvän FC Barcelonaan.

Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Atlético Madrid on syyttänyt FC Barcelonaa "kunnioituksen puutteesta". Atlético Madrid väittää, että Barcelona ja Griezmann pääsivät yhteisymmärrykseen sopimuksesta maaliskuussa, kun kauden ratkaisuhetket olivat kesken. Atlético pitää tätä epäurheilijamaisena.

FC Barcelona ja Atlético Madrid eivät ole sopineet Griezmannin siirtosummasta. Griezmannin sopimuksessa on 120 miljoonan euron ulosostopykälä, mutta Barcelona yrittää saada ranskalaishyökkääjän halvemmalla.

Lue myös:

Tähtipelaajan oikuttelu saavutti uuden tason – Neymar ei saapunut ollenkaan PSG:n harjoitusleirille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat