Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros

Kontinen ja Peers etenivät puolivälieriin Wimbledonissa historiallisen katkaisupelin jälkeen

Kontinen ja Peers kohtaavat puolivälierissä Etelä-Afrikan Raven Klaasenin ja Uuden-Seelannin Michael Venuksen.

Henri Kontinen
John Peers ja Henri Kontinen
John Peers ja Henri Kontinen Steven Paston - PA Images / Getty Images

Henri Kontinen ja John Peers kukistivat Yhdysvaltain Rajeev Ramin ja Britannian Joe Salisburyn Wimbledonin tennisturnauksen nelinpelin kolmannella kierroksella. Suomalais-australialainen pari voitti turnauksessa 12. sijoitetut Ramin ja Salisburyn 7–6 (7–2), 6–4, 3–6, 4–6, 13–12 (7–2).

Kerta on ensimmäinen, kun on Wimbledonissa on ratkaistu ottelu katkaisupelissä viidennen erän 12–12 tilanteen jälkeen. Sääntö astui voimaan vasta tänä kesänä.

– Mielestäni muutos on ihan OK, ties kuinka kauan olisimme muuten pelanneet. Mielestäni katkaisupeli voisi tulla ehkä jopa 10–10-tilanteessa, se antaisi enemmän marginaalia. Ei siinä sen kummempaa, normaali tie-break ja muutamasta pisteestä kiinni niin kuin monesti, Kontinen sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Ottelu keskeytettiin maanantaina viidennessä erässä tasatilanteessa 5–5 pimeän vuoksi. Myös tiistai-iltapäivänä voitosta väännettiin pitkään, ja lopulta ottelu kesti yli neljä ja puoli tuntia.

– Totta kai kiva, että ollaan vielä elossa. Vähän kun eilen olisi pelannut matsin ja tänään valmistautunut jo uuteen. Ainoa ero, että tiedossa oli, ettei tänään matsi kestä yli tuntia, joten ravintotankkausta ei tarvinnut tehdä.

Turnauksessa kahdeksanneksi sijoitetut Kontinen ja Peers kohtaavat puolivälierissä kolmanneksi rankatut Etelä-Afrikan Raven Klaasenin ja Uuden-Seelannin Michael Venuksen.

– Kova pari, ei vastus helpotu missään nimessä. Heillä on tietysti hyviä muistoja viime vuodesta, pelasivat tosi hyvin ja hävisivät lopulta finaalin viidessä erässä. Emme ole vähään aikaan pelanneet vastakkain, mutta tuttuja kavereita, Kontinen luonnehti tulevaa vastusta.

Viime vuonna Kontinen ja Peers putosivat Wimbledonissa jo ensimmäisellä kierroksella.

Lue myös:

Pimeä pääsi yllättämään – Kontisen ja Peersin nelinpeli jatkuu tiistaina

Wimbledonissa jaettiin sakkoja – Serena Williamsille seurauksia kentän vahingoittamisesta, italialaispelaajalle pommipuheista

15-vuotiaan teinisensaation uskomaton turnaus Wimbledonissa päättyi – tennislegendalta suosionosoitukset: "Matkasi on kaikkea muuta kuin lopussa"

Konservatiivinen Wimbledon tekee harvinaisen muutoksen – tie-breakit käyttöön ratkaisuerässä tilanteessa 12-12

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat