Wimbledonin tennispelaajat veivät luottohenkilön – keihästähti Magnus Kirt vetäytyi kisasta

Kauden ykkösheittäjää ei nähdä Luzernin keihäskisassa.

yleisurheilu
Magnus Kirt heitti Kuortaneella ennätyksekseen 90,61.
Timo Aalto / Lehtikuva

Yli 90 metrin keihästuloksia paiskoneet saksalaiset keihäskarjut ovat viime kausina olleet kansainvälisten yleisurheilukilpailujen vetonauloja, mutta kuluvan kesän ykkösnimi on ollut Viron Magnus Kirt.

29-vuotias Kirt on voittanut kuudesta kisastaan viisi, joista kaksi edellistä ovat päättyneet yli 90 metrin tuloksiin: 20. kesäkuuta keppi lensi Ostravassa 90,34 ja kaksi päivää myöhemmin Kuortaneella 90,61. Ne ovat toistaiseksi kauden ainoat haamurajan ylittävät tulokset.

Ei siis ihme, että kisajärjestäjät ovat ottaneet Kirtin kasvot omakseen – niin myös Sveitsin Luzernissa, jossa miehet heittävät keihästä tänään tiistaina.

Tiistaina Kirtiä ei kuitenkaan nähdä tositoimissa. Kirt kertoi Yle Urheilulle, että hänen poisjäännissään on kyse varotoimenpiteestä.

– Kuortaneen jälkeen palasin Viroon ja tein viisi päivää myöhemmin heittoharjoituksen, jossa tunsin painetta tukijalan nilkassani. Se ei ole epänormaalia, kun on heittänyt kaksi kisaa lyhyen ajan sisällä, Kirt kertoi.

Ongelmaksi muodostuivat kuitenkin hoitotoimenpiteet, jotka jäivät tekemättä aikataulusyistä.

– Fysioterapeuttini oli Wimbledonissa hoitamassa virolaisia tennispelaajia. Myöskään toinen vaihtoehtoinen fysioni ei ollut Virossa, joten päätin välttää loukkaantumisriskiä ja vetäytyä Luzernin kisasta, Kirt sanoi.

Kirtin luottofysioterapeutti palaa Viroon keskiviikkona, ja tähtiheittäjä aikoo olla viivalla jo perjantaina Monacon Timanttiliigassa.

– Pystyn tekemään kaikki juoksu- ja hyppytreenit, mutta heittämistä aion jatkaa vasta sitten, kun fysioni on tarkastanut nilkkani.

Vaikka Kirtiä ei nähdä tiistaina Luzernissa, kisassa saatetaan silti nähdä huipputuloksia. Mukana on ainakin kaksi saksalaishuippua, 89,65 heittänyt Andreas Hofmann ja hallitseva olympiavoittaja ja Euroopan mestari Thomas Röhler. Suomalaisista kisassa nähdään kesäkuussa 83,40 heittänyt Toni Kuusela.

Lue myös:

Viron keihästähti kertoo vaikeasta taistelustaan – isä ei ehtinyt nähdä Magnus Kirtin maailmanvalloitusta: "Hän on urani suurin vaikuttaja"

Hurja keihäskisa Kuortaneella! Kirt kiskaisi hirmuheiton ja maailman kauden kärkituloksen – Oliver Helander kilpailun toinen kovalla tuloksella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat