Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
  • Painin MM, vapaapaini
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä

Neziri, Korte ja Lakka jäivät vastatuulessa kauas huipputuloksistaan – naisten keihäässä huippukaari

Vastatuuli verotti pikajuoksulajien tulostasoa Luzernissa.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri
Nooralotta Neziri voitti B-erän tuloksella 13,22.Vesa Pöppönen / AOP

Suomalaiset pika-aiturit Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Elmo Lakka kilpailivat tiistaina Sveitsissä. Kolmikko jäi Luzernissa käydyssä kilpailussa kauas kauden parhaista ajoistaan.

Neziri voitti 100 metrin aitojen B-erän ajalla 13,22. Korte oli toinen ajalla 13,26 ja Norjan Isabelle Pedersen kolmas tuloksella 13,34. Kisa käytiin 0,8 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen.

– Olen tyytyväinen, että voitin B-erän ja kovia kilpakumppaneita, mutta kunto ei ollut nyt parhaimmillaan. Treenit ovat menneet hyvin, mutta jaloissa oli löysä olo. Odotin parempaa vaikka juostiin vastatuuleen, Neziri sanoi SUL:n tiedotteessa.

Nezirin kauden paras aika 12,90 on myös kauden kotimainen kärkitulos. Neziri sivusi Luzernissa kauden huonointa aikaansa, jonka hän juoksi Espanjassa kesken harjoituskauden toukokuussa. Neziri on sen jälkeen juossut lähes pelkästään 12-alkuisia aikoja. Tällä kertaa vastatuuli verotti kuitenkin tulostasoa.

Neziri juoksee seuraavaksi Lontoossa Timanttiliigan kilpailussa 20. heinäkuuta.

– Toivoin, että olisin saanut parannettua kauden parastani, että olisin päässyt Lontoossa A-erään. Nyt menen varmaan B-erään, mutta sekin on Timanttiliigassa kova, Neziri sanoi.

Korte tuli kisaan kovan harjoitusjakson päätteeksi

Korte on kotimaan tilastossa toisena ajalla 12,93. Hän on alittanut 13 sekuntia sallituissa oloissa tällä kaudella kerran, mutta myötätuulessa hän on juossut 13 sekunnin alle kolme kertaa.

– Viimeisen kahden viikon ajan olen treenannut kovaa, kaikkiaan 18 harjoitusta. Siksi en tullut tähän kisaan tekemään tulosta ja vaan juoksemaan ison kisan. Noissa vastatuulissa ei edes voinut tehdä kunnon tulosta, kun ei päässyt kunnon rytmiin, mutta olen tyytyväinen, että pääsin lähelle Noortalottaa noissa oloissa, Korte sanoi.

Neziri ja Korte ovat rikkoneet Dohan MM-kisojen tulosrajan tällä kaudella.

Kisarajaa yhä jahtaava Lakka oli 110 metrin aitajuoksun B-erässä viides ajalla 13,93. Britannian David Kingin ajalla 13,68 voittama erä käytiin 1,2 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen. Lakan ennätys on tältä kaudelta 13,49.

Suomalaisista Luzernissa kilpailivat myös Hanna-Maari Latvala sekä Oskari Mörö. Latvala oli sadan metrin välieräjuoksussa seitsemäs ajalla 11,92 ja Mörö 400 metrin aidoissa kuudes ajalla 50,72.

Naisten keihäässä kova tulos, Kuusela jäi seitsemänneksi

Kansainvälisesti alkuillan kovin tulos nähtiin naisten keihäänheitossa, jonka Australian Kelsey-Lee Barber voitti huipputuloksella 67,70.

Barber jäi vain kaksi senttiä Kiinan Huihui Lyun kauden kärkituloksesta 67,72. Barber heitti voittotuloksen viimeisellä yrityksellään.

Miesten keihäässä Toni Kuusela heitti parhaallaan 77,65, mikä oikeutti seitsemänteen sijaan. Kuusela mittautti heitoistaan vain kaksi. Kilpailun voiton vei Saksan Thomas Röhler tuloksella 86,51. Toiseksi tullut maanmies Andreas Hofmann hävisi Röhlerille vain niukasti heittäen parhaallaan 86,45.

Lue myös:

Wimbledonin tennispelaajat veivät luottohenkilön – keihästähti Magnus Kirt vetäytyi kisasta

Viiden vuoden vammakierre oli tuhota lupaavan keihäänheittäjän uran – yön synkät ajatukset väistyivät aina aamulla, ja nyt Toni Kuuselan sinnikkyys palkitaan

Suomen mestari Lotta Harala toipui todella synkästä tilanteesta kuukaudessa kilpailukuntoon, mutta yksi asia vaivaa yhä – seuraavan kisan ajankohta on täysi mysteeri

Yleisurheilun MM-joukkuetta täydennettiin seitsemällä urheilijalla – Helander ja Ruuskanen valittiin, pika-aiturit jäivät vielä rannalle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat