Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

FC Inter kovaan kyytiin Tanskassa – "Puolustettava uhrautuvasti"

FC Inter haastaa tanskalaisen Bröndbyn jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa.

jalkapallo
Timo Furuholm, FC Inter, kapteeni.
Timo Furuholm ja Inter aloittavat eurotaistonsa Tanskassa. Jaakko Stenroos / AOP

Turkulainen FC Inter aloittaa torstaina urakkansa jalkapallon Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. Inter haastaa Kööpenhaminassa pelattavassa ottelussa tanskalaisen huippujoukkueen Bröndbyn.

Interin kapteeni Timo Furuholm myöntää, että arpa oli turkulaisten kannalta karu.

– Molemmilla on kuitenkin 11 miestä kentällä, kun ottelu aloitetaan. Lähdemme tietysti nöyrinä pelaamaan Tanskaan, mutta haemme sellaista tulosta, että ratkaisu siirtyisi meidän kotiotteluumme (Turkuun), Furuholm ennakoi.

Veikkausliiga on pyörinyt Suomessa jo keväästä lähtien, mutta Tanskan liigan kausi alkaa tulevassa viikonvaihteessa. Furuholm uskoo, että Inter saa tilanteesta ainakin hieman etua.

– Olemme tottuneet pelaamaan otteluita ja tiedämme siis, mihin joukkueemme pystyy ja mihin ei. Vastaavasti Bröndby on pelannut vain harjoitusotteluita, toisaalta Bröndbyn joukkue on täynnä kovan luokan ammattilaisia, Furuholm mietti.

Otteluparin ennakkoasetelmat ovat selkeät. Bröndby on suosikki ja Inter lähtee kamppailuihin haastajana. Furuholm painottaa, ettei Interin pidä missään nimessä lähteä hyökkäämään kovilla riskeillä.

– Altavastaajan pelaamisessa elinehtona on, että on pystyttävä pitämään palloa. Mitä pitempiä jaksoja pystymme kontrolloimaan palloa, sitä helpompaa meidän on pelata. Kotijoukkue tulee varsinkin alussa varmaankin vauhdilla päälle, ja meidän pitää puolustaa fiksusti ja uhrautuvasti, Furuholm ennakoi.

"Välijälkiruoka keskelle kautta"

Europelit ovat piristysruiske keskellä toisinaan puuduttaviksi käyviä kansallisia sarjapelejä.

– Tietysti haluamme mennä eurokentillä niin pitkälle kuin mahdollista. Tämä on tällainen välijälkiruoka keskelle kautta, hyvää vaihtelua Veikkausliigan otteluihin, tietynlaista ekstraa.

Paulus Arajuuri Bröndby
Paulus Arajuuri kuuluu Bröndbyn miehistöön. AOP

Bröndbyn joukkueessakin on suomalaisväriä, kun Paulus Arajuuri uurastaa tanskalaisten puolustuksessa.

– Meillä on paljon yhteistä historiaa Pauluksen kanssa. Olemme hyviä kavereita, mukavaa päästä painimaan häntä vastaan, Arajuuren kohtaaminen tuo minulle erityistä latausta.

Furuhom ja Arajuuri ovat tuttuja jo armeija-ajoilta. Molemmat suorittivat varusmiespalveluksensa Lahden urheilujoukoissa

– Oikeastaan tutustuimme siellä. Olimme Pauluksen kanssa huippuluokan tiedustelijoita. Sehän oli todella hauskaa aikaa, Furuholm muisteli.

FC Inter, KuPS ja RoPS aloittavat torstaina taistonsa jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa. Inter haastaa vieraskentällä tanskalaisen Bröndbyn, RoPS ottaa vieraissa mittaa skotlantilaisesta Aberdeenistä ja KuPS saa Kuopioon vieraakseen valkovenäläisen Vitebskin. Toiset osaottelut pelataan 18. heinäkuuta.

Lue lisää:

Jännitystä pelaajille ja mojova rahapotti seuralle – eurokentiltä menestystä janoava KuPS aikoo kurkottaa mahdollisimman pitkälle

Yli tunnin vajaalla pelannut HJK aloitti europelit selvällä voitolla – Lassi Lappalainen maalasi kahdesti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat