Kirittärien Jussi Viljasen 500. ottelu pelinjohtajana Superpesiksessä päättyi pettymykseen

Pori aloitti juoksujuhlat toisen jakson lopussa ja haki pisteet Jyväskylästä.

Kuva: Tomi Hänninen

Avausjakso alkoi Porin juoksulla, kun Susanne Ojaniemi kotiutti Henna Jukan. Avausvuoroparin tasoittavalla kotijoukkue teki niin ikään yhden juoksun. Lyöjänä oli Emma Körkkö ja tuojana Ella Korpela.

Jakso päättyi tasan 2-2. Kumpikin joukkue lahjoitti juoksun vastustajalleen vapaataipaleella.

Jyväskylän ulkokenttä hapuili myös toisella jaksolla ja Pori sai juoksun harhaheitolla. Mutta myös porilaisten heittotarkkuudessa oli toivomisen varaa, sillä Kirittäretkin sai juoksun harhaheitosta.

Toisella jaksolla Siri Eskola kotiutti Kirittäret 3-2–johtoon. Eskola löi toisella jaksolla kaikkiaan kolme juoksua, ja Kirittäret johti jo 5-2.

Pori kuitenkin nousi 8-5–jaksovoittoon. Emilia Linna kiersi kentän kerran kunnarin arvoisesti. Kaikkiaan hän löi ja toi kaksi juoksua. Pori iski toisen jakson kolmannessa vuoroparissa kaikkiaan kuusi juoksua.

Sarjakakkoselle ottelusta 1-0-voitto, ja joukkue lisäsi eroaan kolmantena olevaan Kirittäriin kuuteen pisteeseen. Ottelu oli Kirittärien Jussi Viljaselle uran 500. pelinjohtana Superpesiksessä.

Hyvinkään hyvä yritys ei riittänyt Lapuan kaatoon

Lapualla Hyvinkään Essi Ritola onnistui läpilyönnissä kolmen juoksun arvoisesti. Kotiin ehtivät Emmi Hytönen, Anni Heikkilä ja Lotta Vahvelainen ja tilanne kolmannessa vuoroparissa tasoittui 4-4.

Sarjakärki Lapua vei jakson kuitenkin nimiinsä 6-5. Ratkaisujuoksun löi Eveliina Lämsä ja toi Silja Syrjälä.

Toisella jaksolla kotijoukkue oli jo selvästi vahvempi. Janette Lepistön kolme kotiutusta siivittivät kotijoukkueen 5-2–jaksovoittoon. Ottelusta Lapualle 2-0 –voitto.

Lue myös: