Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu

Richardssonille uusi ennätys ja reilu MM-rajan alitus – "Tunsin jo aamulla, että on kevyet jalat"

Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson juoksi keskiviikkona uuden ennätyksensä naisten 3 000 metrin estejuoksussa.

yleisurheilu
Camilla Richardsson
AOP

Camilla Richardsson rikkoi 3000 metrin esteissä Dohan MM-kisojen tulosrajan ennätyksellään 9.38,93 Pariisin kupeessa Saint-Maur-des-Fossésissa käydyssä kilpailussa.

Richardsson voitti kilpailun ja nousi ennätyksellään Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Edellä on vain SE:n 9.24,70 viisi vuotta sitten juossut Sandra Eriksson. Richardssonin aiempi ennätys oli toissa vuonna juostu 9.41,73.

Richardsson tuli keskiviikon kilpailuun Janica Rauman kanssa suoraan Sveitsin St. Moritzin kahden viikon vuoristoleiriltä. Juoksu eteni puoliväliin Richardssonin ja juoksuun suomalaiset kutsuneen ranskalaisen Emma Oudioun vuorovedolla. Sen jälkeen Richardsson pysyi yksin kärjessä maaliin asti.

– St. Moritzin leiri meni hyvin. Tiesin, että pystyn juoksemaan MM-rajan alle, mutta kun tulee vuoristosta alas, ensimmäisistä päivistä ei koskaan tiedä, onko hyvä vai huono päivä. Tiistai oli aivan kamala päivä, Richardsson kertaili.

– Soitin tiistaina valmentajalleni Jukka Keskisalolle, että tästä ei tule mitään, johon hän totesi, että älä hätäile, juoksun ei tarvitse kulkea tänään, huomenna se kulkee, ja niin siinä kävi. Heti aamulenkillä tunsin, että nyt on kevyet jalat.

Euroopan tämän kesän tilastossa Richardsson menee ajallaan 10. sijalle.

Janica Rauma oli juoksussa viides ajalla 10.06,91. Rauman kiusana oli läpi vuoristoleirin hermopinne takareidessä, joka on kiusannut häntä ennenkin. Keskiviikon kilpailussa kipua ei tuntunut, mutta juoksu ei muuten onnistunut aivan Rauman toivomalla tavalla.

Lähteet: Urheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat