Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Mikael Kock oli 30 sekunnin päässä kuolemasta - nyt urheilu on hänelle uusi sydämenasia
  • Urheiluruutu

Reetta Hurske jäi taas niukasti MM-rajasta – kotiyleisön suosikki vei Universiadien voiton

Reetta Hurske oli toinen Universiadien 100 metrin aitajuoksun finaalissa.

Yleisurheilun MM 2019
Reetta Hurske
Vesa Pöppönen / AOP

Suomalainen pika-aituri Reetta Hurske jäi niukasti jälleen kerran 100 metrin aitojen MM-rajasta. Hurske oli toinen Universiadien finaalissa ajalla 13,02, kun MM-raja on 12,98. Voiton Napolissa pidetyissä vei kotiyleisön italialainen suosikki Luminosa Bogliolo ajalla 12,79.

Hurske aloitti finaalin vahvasti ja oli lähdön jälkeen kärjessä, mutta Bogliolo tuli ohi. Juoksun aikana myötätuulta oli 0,6 metriä sekunnissa.

– Totta kai täällä kilpailtiin enemmän mitalista, mutta ajattelin että mitalille juostessa juoksee myös kovan ajan. Nyt ei vaan päässyt tarpeeksi kovaa, Hurske sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

– Välierän jälkeen oli ehkä liian löysä olo ja samalla vähän jäykkäkin. En ollut välieräjuoksuun kovinkaan tyytyväinen. Nyt sain finaalissa omalle tasolleni. Hopea ei ole häpeä, mutta aika olisi saanut olla kovempi.

Hurske on rikkonut tällä kertaa jo kolme kertaa MM-rajan, mutta jokaisella kerralla on ollut liikaa myötätuulta. Tuuliraja on kaksi metriä sekunnissa. Sallituissa oloissa Hurske on parhaimmillaan jäänyt sadaosan päähän MM-rajasta. Hurske kellotti Sveitsissä kesäkuun lopussa 12,99.

Teo Takala oli keihäänheitossa neljäs kiskaistuaan 77,79. Mitaliin riitti 79,62. Miia Sillman johtaa avauspäivän jälkeen 7-ottelua pistein 3646. Hän on toisena olevaa Burkinan Fason Marthe Koalaa 17 pistettä edellä. Hertta Heikkinen on 3403 pisteellään viidentenä.

– Kyllä tämän päivän perään voi laittaa plussan. Korkeus saatiin omalle tasolleen hankalan alkukauden jälkeen. Kuula jäi vähän harmittamaan. Kakkosella alku tuli hyvin, mutta loppu jäi uupumaan. Hyvillä mielin pääsee jatkamaan huomiseen, Sillman paketoi avauspäivän.

Lue lisää:

Kommentti: Maailmalla joku voisi jo nauraa – Reetta Hurske saa nyt maistaa, millaista on suomalainen rehellisyys

Ei ole todellista! Hurskeen huippujuoksussa jälleen liikaa myötätuulta – "Nyt ketuttaa"

Reetta Hurske reagoi kylmänviileästi apurahapäätökseen – toivoo tulosten puhuvan puolestaan, kun ministeriö seuraavan kerran jakaa rahaa: "En viitsi mitään terveisiä lähettää"

Ennätyksensä aitonut Hurske ei ollut uskoa tulostaulua – tuulitulokset ja MM-rajan tavoittelu ovat saaneet jo koomisia piirteitä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat