Suora

  • Urheilukierros
  • Tim Sparvin viimeinen mahdollisuus: "Juoksen alasti torilla jos pääsemme EM-kisoihin"
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Suomen EM-mitalihaaveille karmea pettymys! Maria Huntington keskeyttää seitsenottelun – "Vielä eilen kaikki meni hyvin"

Maria Huntington kärsii takareisivaivasta, eikä pysty jatkamaan alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa seitsenottelua.

yleisurheilu
Maria Huntington
Maria Huntington joutui pettymään Gävlessa, kun seitsenottelu keskeytyi takareisivaivaan.Oliver Hardt/Getty Images for European Athletics

Yleisurheilija Maria Huntington joutuu keskeyttämään seitsenottelun kolmen lajin jälkeen alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa. Syynä on takareisivaiva.

Huntington oli ennen avauspäivän päätöslajia 200 metriä neljäntenä, mutta ei siis ollut enää lähtöviivalla.

Huntington ehti tehdä jo perjantaina oman korkeusennätyksensä Ruotsissa Gävlessa pidettävissä EM-kisoissa. Hän oli vain kolmen pisteen päässä kolmantena olleesta Itävallan Sarah Laggerista.

Alkukaudesta loistavassa vireessä ollut Huntington loukkasi takareittään jo ennen nuorten EM-kisoja Tampereen GP-kisoissa. Silloin diagnoosi oli pieni venähdys. Huntington päätti kilpailla. EM-kisoissa. Gävlessa takareittä tuki teippaus.

– Oletan, että tämä sitä samaa kuin Tampereella. Vielä eilen kaikki meni hyvin ja jalka oli oireeton, mutta nyt se alkoi päivän aikana tuntua, Huntingtonin valmentaja Matti Liimatainen sanoi Urheiluliiton verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

– Kuulantyönnön liukusiirrossa jalassa alkoi olla tuntemuksia ja sitten 200 metrin alkuverryttelyssä se tuntui sen verran kipeältä, että Maria katsoi paremmaksi jättää kilpailun kesken.

Liimatainen uskoo, että Huntingtonin kilpailukausi voi jatkua myöhemmin.

– Kipua oli sen verran, että hän ei uskaltanut juosta täysillä. Nyt täytyy konsultoida fysioterapeutti Peter Halenia ja katsoa miten jatketaan.

Suomalaiset urakoivat laajalla rintamalla EM-kisojen avauspäivänä. Finaaliin tiensä selvittivät moukarinheittäjät Krista Tervo ja Kiira Väänänen, 100 metrin juoksija Lotta Kemppinen, keihäänheittäjät Lassi Saarinen ja Toni Keränen, seiväshyppääjä Urho Kujanpää sekä kiekonheittäjät Helena Leveelahti ja Johanna Lehtiö.

Lue lisää:

Huntington neljäntenä EM-kisojen seitsenottelussa – komea korkeusennätys siivittää menoa

Maria Huntington aloitti EM-urakkansa lupaavasti – Suomen moukarinaiset finaaliin

"Menetkö treenaamaan vai vietätkö päivän krapulassa?" Sairaalareissun jälkeen Maria Huntington teki elämänmuutoksen – parikymppisen urheilijan ura lähti rakettimaiseen nousuun

Tässä Suomen mitaliehdokkaat nuorten EM-yleisurheiluun – “Iso ja iskukykyinen joukkue”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat