Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

EM-mitalijahdin keskeyttämään joutunut Huntington avasi tilannettaan Instagramissa – reiden vamma pieni mysteeri: "Tällä hetkellä pystyn jo kävelemään"

Kovassa kunnossa oleva Maria Huntington toivoo pääsevänsä kisaamaan elokuun alussa Kalevan kisoissa.

yleisurheilu
Maria Huntington, Gävle U23, 2019
Maria Huntington hyppäsi torstaina uuden ennätyksensä korkeudessa: 185.Oliver Hardt/Getty Images

Suomen seitsenottelutähti Maria Huntingtonin alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kisat päättyivät pettymykseen. Suomalainen oli kolmen lajin jälkeen neljäntenä, iskuetäisyydellä mitaleille, mutta hän joutui keskeyttämään ottelun ennen 200 metrin juoksua torstaina.

Huntington kertoo nyt omassa Instagram-tarinassa, että oikea takareisi nappasi kiinni alkuverryttelyssä. Vaiva on sama kuin heinäkuun alussa Tampereen GP-kilpailussa.

– Tällä hetkellä pystyn jo kävelemään, joten toivon, ettei jalassa ole mitään sen pahempaa. Maanantaina menemme magneettikuvaukseen, jolloin katsotaan, mitä jalassa on vikana, Huntington kertoo videolla.

Keskeytys oli luonnollisesti suuri harmitus 22-vuotiaalle Tampereen Pyrinnön urheilijalle. Huntington on ollut tällä kaudella loistavassa kunnossa, ja ennätykset ovat paukkuneet.

Kesäkuun alussa Huntington otteli uudet ennätyspisteensä 6 053 Uppsalassa.

Ensimmäinen 6 000 pisteen ylitys nostatti toiveita arvokisamitalista Gävleen.

– Olisin toivonut, että tämä loukkaantuminen olisi sattunut toiseen aikaan tänä kesänä, jotta olisin saanut urheilla nämä kisat terveenä. Mutta tätähän tämä on, eikä näille aina voi mitään. Itkut on jo itketty, ei se oikein auta enää tässä vaiheessa.

Huntington kertoo Instagram-tarinassaan, että hän tavoittelee paluuta tositoimiin elokuun alun Kalevan kisoihin Lappeenrantaan.

Yleisurheilukausi on tänä kesänä poikkeuksellisen pitkä. Aikuisten MM-kisat käydään vasta syys-lokakuun vaihteessa Dohassa. Noihin kisoihin tulosraja on 6 300 pistettä.

– Katsotaan, mihin loppukesänä pääsisin kilpailemaan, ja pystynkö tekemään vielä ennätyspisteeni. Päivä kerrallaan mennään ja koetetaan saada kintut kuntoon.

Lue myös:

Suomen EM-mitalihaaveille karmea pettymys! Maria Huntington keskeyttää seitsenottelun – "Vielä eilen kaikki meni hyvin"

Maria Huntington aloitti EM-urakkansa lupaavasti – Suomen moukarinaiset finaaliin

"Menetkö treenaamaan vai vietätkö päivän krapulassa?" Sairaalareissun jälkeen Maria Huntington teki elämänmuutoksen – parikymppisen urheilijan ura lähti rakettimaiseen nousuun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat