1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. koripallo

Sasu Salinin pelit jatkuvat Espanjassa – uusi seura löytyi Teneriffalta

Salinin sopimus on kaksivuotinen. Hän on pelannut Espanjassa keväästä 2015 lähtien.

Kuva: AOP

Suomen miesten koripallomaajoukkueen avainpelaajiin lukeutuva Sasu Salin siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Teneriffan seurajoukkueen riveihin.

Viime kaudella Unicaja Malagaa edustanut Salin on pelannut Espanjassa keväästä 2015 lähtien.

– Malaga osoitti kiinnostuksensa jatkaa sopimusta heti kauden päättymisen jälkeen, mutta sitten siellä vaihtui manageri ja hommat menivät uusiksi. Las Palmasistakin tuli yhteydenottoja, mutta muutamien tunnustelujen jälkeen Teneriffa vaikutti sopivalta seuraavalta askeleelta urallani, Salin kertoo Suomen Koripalloliiton tiedotteessa.

Tenerife jäi viime kaudella Espanjan ACB-liigan pudotuspelien ulkopuolelle, mutta ylsi Copa Del Reyssa neljän parhaan joukkoon. FIBA:n Mestarien Liigassa se eteni aina finaaliin asti, jossa Virtus Bologna vei kuitenkin voiton. Tenerife pelaa muutama vuosi sitten perustetussa koripallon Mestarien liigassa myös ensi kaudella.

Malagan lisäksi Salin on edustanut Espanjassa GB Gran Canariaa. Ulkomailla Salin on edustanut myös Slovenian suurseura Union Olimpija Ljubjanaa.

Susijengin avainpelaajiin Salin on kuulunut vuodesta 2010 lähtien. Hän on pelannut miesten maajoukkueessa 103 ottelua 9,3 pisteen keskiarvolla.

Lue myös:

Euroopan koripalloon uusi huippusarja - Mestarien liigan pelisysteemi julki

Sasu Salinin kausi katkesi pohjevammaan kesken pudotuspelien