Suora

  • Dota 2: The International -loppuottelu
  • Rallin MM, Saksa, Power Stage - live
  • Tulosten takana: minä Antti Ruuskanen
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
  • Annimari Korte haluaa näyttää epäilijöille että he ovat väärässä. Hänelle mikään ei ole mahdotonta
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 1
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 2

Seitsenottelija Miia Sillman tykittää universiadeissa kohti 6 000 pisteen rajaa ja jopa kultamitalia – keihäässä posketon ennätysparannus!

Tampereen Pyrinnön Miia Sillman on tekemässä hurjan ennätysparannuksen seitsenottelussa.

urheilu
Miia Sillman
Miia Sillman paransi keihäsennätystään yli viisi metriä. Anssi Mäkinen/SUL

Miia Sillman on johdossa universiadien, eli korkeakouluopiskelijoiden arvokisojen, seitsenottelussa ennen viimeistä lajia. Kuudesta lajista Sillman on kerännyt pisteitä 5 412.

Sillman on tehnyt Napolin kisoissa upeaa tulosta. Nyt tulossa on uusi ennätystulos seitsenottelussa ja ensimmäinen 6 000 pisteen ylitys.

Tampereen Pyrinnön urheilija lähti toiseen kilpailupäivään johdossa.

Pituushypyssä Sillman hyppäsi vakuuttavan tuloksen 618, joka on viisi senttiä pidemmälle, kuin hänen nykyisessä ennätyssarjassaan.

Perjantain toisessa lajissa, keihäänheitossa, tärähti tosissaan. Sillman lennätti kepin 50,07 metriin. Tuolla repäisyllä 24-vuotias Sillman paransi omaa keihäsennätystään lähes viisi ja puoli metriä. Uppsalan maaottelussa hän heitti edellisen ennätyksensä 44,66 metriä.

Jo tuolloin Sillman sanoi Yle Urheilulle, että ainekset hänellä on yli 50 metrin heittoon.

– Käteni on oikutellut muutaman vuoden aika paljon. Nyt on oikeastaan ensimmäinen kausi, kun käsi on kestänyt tosi hyvin heittotreenit. Aiemmin en ole pystynyt kamalasti heittämään, Sillman kommentoi kesäkuussa.

Korkeus onnistui viimein

Sillman petasi itselleen loistavat asetelmat jo ensimmäisenä ottelupäivänä.

Erityisen iloinen onnistuminen tuli korkeushypyssä, kun Sillman ponkaisi tuloksen 183. Koko alkukauden Sillmanilla on ollut ongelmia juuri korkeushypyssä. Kesäkuussa syntyneessä ennätyssarjassakin korkeus jäi hänelle vaatimattomaan tulokseen 175. Universiadeissa Sillman sivusi ennätystään.

Kuulantyönnössä ja 200 metrillä Sillman tykitti uudet ennätyksensä. Rautapallo lensi 12,99 metriä. 200 metriä kulki puolestaan metrin myötäisessä aikaan 24,83.

Avauslajin, 100 metrin aidat Sillman hoiteli ajassa 13,84.

Sillman on tiukasti kiinni mitalissa universiadeissa. Mitalin väri ratkeaa Suomen aikaa hieman ennen iltakymmentä. Viimeinen laji, 800 metriä, on ohjelmassa kello 21.45 perjantaina.

Suomalaisen lähin uhkaaja on Burkina Fason Marthe Koala, joka on kerännyt 5 328 pistettä, eli 84 pistettä Sillmania vähemmän. Kolmantena on Sveitsin Caroline Agnou 4 986 pisteellään. Neljäntenä mitalia jahtaa Hertta Heikkinen 4 891 pisteellä.

Koala on tällä kaudella juossut 800 metriä reilut kuusi sekuntia Sillmania vikkelämmin.

Sillmanin tämänhetkinen ennätys seitsenottelussa on kesäkuussa oteltu 5 932 pistettä. Suomalaisista seitsenottelijoista Sillmanin seurakaveri Maria Huntington on myös ylittänyt tällä kaudella 6 000 pisteen rajan.

Lue myös:

"Menetkö treenaamaan vai vietätkö päivän krapulassa?" Sairaalareissun jälkeen Maria Huntington teki elämänmuutoksen – parikymppisen urheilijan ura lähti rakettimaiseen nousuun

Huntington ja Sillman tähtäävät tällä kaudella nuorten kisoihin, mutta mielissä kutittelee Dohan MM-rajan rikkominen: "Jos jompikumpi on lähdössä, on molempien lähdettävä sinne!"

EM-mitalijahdin keskeyttämään joutunut Huntington avasi tilannettaan Instagramissa – reiden vamma pieni mysteeri: "Tällä hetkellä pystyn jo kävelemään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat