Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix

Djokovic eteni Wimbledonin finaaliin – espanjalaisyllättäjä pääsee polttareihinsa

Serbian Novak Djokovic selviytyi Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelin loppuotteluun voittamalla espanjalaisyllättäjän Roberto Bautista Agutin perjantaina.

urheilu
Novak Djokovic eteni taas kerran loppuotteluun
Novak Djokovic eteni taas kerran loppuotteluunEPA

Ajottain hienoa tennistä pelannut Bautista Agut sai yhden erävoiton, mutta Novak Djokovic pystyi nostamaan omaa tasoaan ratkaisevasti ja voitti 6-2, 4-6, 6-3, 6-2.

Djokovic selvisi grand slam -finaaliin 25:nnen kerran urallaan. Titteleitä hänellä on kaikkiaan viisitoista, joista neljä on Wimbledonin ruoholta.

– Tämä on merkittävä turnaus minulle, ja loppuottelupaikka on unelmien täyttymys. Tämä voitto piti kaivaa syvältä. Roberto pelasi ensimmäistä grand slam -välieräänsä eikä häntä huimannut. Kolmannen erän ensimmäiset pelit olisivat voineet kääntyä kummalle vain, onneksi ne kääntyivät minulle, Djokovic sanoi ottelun jälkeen.

Bautista Agut oli voittanut serbialaisen jo kahdesti tänä vuonna, mutta ei kyennyt siihen enää suuressa turnauksessa. Espanjalaisen voitettua toisen erän Djokovic näytti välillä hermostuneelta ja sätti itseään muutaman pallon jälkeen. Maailmanlistan ykkönen sai koottua itsensä, ja ottelussa nähtiin useita korkeatasoisia palloralleja.

Maailmanlistan sijalta 22 löytyvä espanjalainen yllätti itsensäkin etenemällä Wimbledonissa välieriin. Hänen tähän asti paras grand slam -sijoituksensa tuli alkuvuodesta Australiassa, jossa hän pelasi puolivälierissä. Menestys laittoi hänen aikataulunsa uusiksi, sillä miehen piti viettää omia polttareitaan Ibizan saarella tällä viikolla. Nyt juhlat ovatkin ilmeisesti Lontoossa.

Toinen loppuottelija selviää perjantai-iltana, kun nykytenniksen klassikkokohtaamisessa mittelevät paremmuudesta Roger Federer ja Rafael Nadal. Ottelun seuranta täältä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat