Suora

  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Kommentti: Vanhalta F1-pomolta erittäin kyseenalainen väite – Valtteri Bottaksesta luopuminen olisi Mercedekseltä hölmö temppu

Valtteri Bottaksen uran jatkuminen Mercedeksellä on huomattavasti todennäköisempää kuin ranskalaisen Esteban Oconin siirtyminen huipputallin kisakuljettajaksi, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Formula 1
Valtteri Bottas
Mercedeksen Valtteri Bottas on tänäkin kesänä F1-huhujen keskipisteessä.Pixathlon/REX/All Over Press

Mitä pidemmälle heinäkuuta mennään, sitä kuumempina F1-varikolla huhut tuppaavat käymään. Siitä tuorein esimerkki nähtiin aiemmin tällä viikolla, kun Lotuksen F1-tallin pomo Matthew Carter sanoi Esteban Oconin siirtyvän satavarmasti tulevalle kaudelle Mercedeksen rattiin. Se tarkottaisi puolestaan Valtteri Bottaksen jäämistä ilman sopimusta Mercedekselle ensi kaudeksi.

Ocon on tällä kaudella toiminut Mercedeksen vara- ja testikuljettajana. Viime kaudella Force Indian ratissa ajanut 22-vuotiasta ranskalaista pidetään erittäin lahjakkaana kuljettajana, mutta hän jäi viime vuonna ilman kisakuljettajan paikkaa Daniel Ricciardon Renault-siirron aiheuttaman tuolileikin takia.

Carter kertoi Missed Apex –podcastissa (siirryt toiseen palveluun)pohjaavansa tietonsa lähteisiinsä. Hän antoi ymmärtää, että niihin kuuluu Oconin manageri.

Väite on kuitenkin hyvin kyseenalainen monelta kantilta. Carter ei ole mikään tuttu nimi F1-seuraajille. Hän toimi Lotuksen F1-tallin toimitusjohtajana vuodesta 2014 siihen saakka kunnes Renault osti Lotus-tallin toiminnan vuoden 2015 lopussa. Carter ei ole juurikaan paistatellut F1-tietäjänä otsikoissa.

Myöskään kommentit Mercedeksen leiristä eivät herätä juuri epäilyksiä Bottaksen jatkolle menestystallissa. Vielä viime viikolla Mercedes-pomo Toto Wolff puhui Motorsportin haastattelussa siihen suuntaan, että hän olisi valmis päästämään Mercedes-juniori Oconin muualle.

– On olemassa käsitys, että Esteban on Mercedes-kuljettaja. Ehkäpä meidän pitää antaa Oconille mahdollisuus kilvoitella urallaan tavalla, joka kunnioittaa Mercedeksen hänelle antamaa tukea ja panostuksia. Hän kunnioittaa panostuksia todella paljon, mutta samaan aikaan se ei voi sulkea ovia häneltä, Wolff sanoi. (siirryt toiseen palveluun)

Toto Wolff ja Valtteri Bottas olivat iloisissa tunnelmissa aiemmin tänä keväänä Barcelonan GP:ssä.
Toto Wolff ja Valtteri Bottas olivat iloisissa tunnelmissa aiemmin tänä keväänä Barcelonan GP:ssä.AOP

Kolmantena Bottaksen jatkoa tukevana asiana ovat suomalaisen omat huippusuoritukset. Jo ennen kauden alkua spekuloitiin Ocon-peikolla, mutta kaiken kaikkiaan Bottas on ajanut tällä kaudella hyvin. Kauden viidestä ensimmäisestä kisasta Bottas voitti kaksi ja oli kolme kertaa kakkonen. Sen jälkeen tuli pieni suvantovaihe, joka on alkanut jälleen kääntyä oikeaan suuntaan.

Vaikka Bottas onkin jäänyt kauden puolivälin lähestyessä MM-kärkitaistossa tallitoveristaan Lewis Hamiltonista jo 31 pistettä, uskon Mercedeksen katsoneen hyvällä suomalaiskuskinsa suorituksia. Mercedeksellä ollaan todennäköisesti erityisen tyytyväisiä siihen, miten Hamilton ja Bottas toimivat tallikavereina.

Nico Rosbergin ja Lewis Hamiltonin vuosilta tuttu draama on poissa. Mercedes on karannut tallienvälisessä taitossa jo huimaan 135 pisteen johtoon ennen Ferraria. Tallimestaruustitteli on tulossa jo kuudetta kertaa peräkkäin Mercedekselle. Vastaavaan ylivoimaan on pystynyt vain Ferrari vuosina 1999–2004. Mercedeksen yhtenä menestyksen syynä on pidetty jatkuvaa huipputyötä. Miksi siis mennä rikkomaan jotain toimivaa tuomalla Ocon sisään ensi kaudeksi?

Kaikkien näiden asioiden puolesta Valtteri Bottaksen jatkaminen ensi kaudella Mercedekseltä näyttää huomattavasti todennäköisemmältä kuin Esteban Oconin nousu huipputallin kisakuljettajaksi. Bottaksesta luopuminen olisi kaikin puolin hölmö teko Mercedekseltä.

Lue lisää:

Bottas toisten harjoitusten nopein kuljettaja Silverstonessa

Bottas taipui aivan ensimmäisten harjoitusten lopulla toiseksi – Räikkösen jakso päättyi moottorivikaan

Mercedes aikoo palauttaa päiväjärjestyksen – Hamilton tähyää Silverstonen voittotilaston kärkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat