Suora

  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO

Mitalitoivo Krista Tervo pettyi rajusti nuorten EM-kisoissa – 100 metrin finaalissa komea suomalaisvenyminen: "Kokemus oli superupea"

Krista Tervo ja Lotta Kemppinen kommentoivat kuudensia sijojaan yleisurheilun nuorten EM-kisoissa eri tunnelmissa.

yleisurheilu
Krista Tervo
Krista Tervo jäi kuudenneksi moukarin EM-finaalissa. Adam Nurkiewicz/Getty Images for IAAF

Mitalisuosikki Krista Tervo joutui pettymään yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Gävlessa. Tervo heitti parhaimmillaan moukarinsa lukemiin 63,82 ja oli kisan kuudes. Paras tulos syntyi viimeisellä heittokierroksella.

Tervo oli suuri mitalisuosikki, koska hän oli Euroopan tilastossa kolmantena finalisteista. Hän heitti aiemmin kesäkuussa uuden aikuisten Suomen ennätyksen 70,18. Nyt hän jäi kuitenkin kauas huipputuloksistaan. Tervo moukaroi neljä kertaa yli 63 metriä ja astui kahdesti yli. Kisan voitti venäläinen Sofia Palkina tuloksella 71,08. Hopean vei Valko-Venäjän Natassia Maslava heitettyään 69,36. Pronssiin olisi vaadittu 68,35. Tällä kertaa viimeisen mitalin otti Italian Sara Fantini.

Tervo sanoi suoraan, että hänen tuloksensa oli huono.

– Olen rehellisesti sanottuna todella pettynyt. En voi sitä mitenkään pehmitellä. Odotin parempaa. Tänään en vissiin saanut kroppaa toimimaan oikealla tavalla, Tervo kertoi Yle Urheilulle.

– Jalat tuntuivat vähän väsyneeltä, mutta odotin saavani ne herätettyä.

Tervo on aiemmin kertonut, että hän on aiemmin arvokisoissa puristanut liikaa ja yliyrittänyt. Nyt kävi samalla tavalla Gävlessakin, vaika hän oli pyrkinyt arvokisapeikkoaan harjoituksissa poistamaan.

– Tänään yritys meni taas rajan yli. En vaan saanut tehtyä rentoja suorituksia, Tervo pohti.

Gävlen EM-kisat olivat Tervolle juniorina viimeiset. Pettymysten takia hän mieluusti kisaa jatkossa aikuisten puolella.

– Kisoja tulee vielä. On pakko lähteä jatkamaan positiivisia mielellä, Tervo totesi.

– Suunnataan katse aikuisten kisoihin. Toivottavasti siellä alkaisi jossain vaiheessa työ kantaa hedelmää.

Toinen moukarifinaalin suomalainen Kiira Väänänen oli EM-finaalin yhdeksäs tuloksella 62,07. Naisten kiekkofinaalissa Helena Leveelahti oli kahdeksas tuloksella 51,03. Johanna Lehtiö oli kymmenes heitetttyään 49,91.

– En ole tyytyväinen, mutta 51-metriset ovat olleet tuloksia tällä kaudella. Jäi se harmittaman, koska parempaan pystyisi Olin jo varma, että putoaisin kolmen kierroksen jälkeen. Laitoin jo kengät pois. Jouduin kokoamaan itseni taas. En saanut enää päätä mukaan, kolmella viimeisellä heitollaan rastin tuloksiin kirjannut Leveelahti sanoi.

Viime kauden ennätyksillään Leveelahti olisi ollut tänään EM-mitaleilla. Leveelahti kärsi tekniikkaongelmista jo karsinnan jälkeen. Ne jatkuivat myös finaalissa, kun yritystaso kasvoi.

– Hätäilyä tulee liikaa, Leveelahti kertoi ja viittasi yläkropan toimintaan.

Kemppinen iloisesti kuudes

Huomattavasti iloisempi kuudennesta sijastaan oli 100 metrillä Lotta Kemppinen. Hän kellotti ajan 11,59 ja jäi pronssimitalista 14 sadasosaa.

– Sijoituksesta lähdettiin juoksemaan. Kuudes kovassa joukossa lämmittää kovasti mieltä, Kemppinen sanoo.

Kemppinen jäi yhdeksän sadasosaa omasta ennätyksestään tältä kesältä. Kemppinen teki numeroiden valossa kovan tempun, sillä kauden parhaita vertailtaessa Kemppinen oli ennen EM-kisoja vasta 18:s. HIFK:n juoksija ei olisi voinut ennen kisoja uskoa näin kovaa sijoitusta.

– On tämä hienoa. Haistelin finaalissa koko ajan kärjen vauhtia. Nyt vähän jäin, mutta seuraavassa kisassa otetaan sitten kiinni. Tämä kokemus oli superupea, Kemppinen iloitsi.

Puolan Ewa Swoboda otti selvän EM-kultamitalin ajalla 11,15. Toiseksi tuli Ranskan Cynthia Leduc kellottaen 11,40. Pronssi meni Lisa Nippgenille ajalla 11,45.

Pika-aidoissa ennätyksiä

100 metrin aidoissa Julia Enarvi oli eränsä kolmas ja välieränsä kymmenenneksi nopein ajalla 13,56. Loppukilpailuun olisi päässyt aikavertailusta ajalla 13,47. Enarvin ennätys on 13,41. Anni Siirtola oli oman välieränsä viides ennätyksellään 13,60.

Valtteri Kalliokulju aitoi 110 metrin ennätyksensä 14,16. Hän oli välierien 15:s. Ilari Manninen oli 21:s ajalla 14,81. Loppukilpailuun vaadittiin 13,90.

Tervoa ja Kemppistä haastatteli Janne Isaksson.

Lue lisää:

Seitsenottelija Miia Sillman tykittää universiadeissa kohti 6 000 pisteen rajaa ja jopa kultamitalia – keihäässä posketon ennätysparannus!

Suomalaisilla hieno aamupäivä alle 23-vuotiaiden EM-yleisurheilussa – finaalipaikan napannut Ella Junnila tuskaili: "Oli aika kamalaa"

Tässä Suomen mitaliehdokkaat nuorten EM-yleisurheiluun – “Iso ja iskukykyinen joukkue”

Moukarinheittäjä Krista Tervon historiallinen heitto syntyi villistä ideasta – ”Olemme valmentajan kanssa kokeilunhaluisia hulluja”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat