Huiman suomalaisen yleisurheilutuloksen taistellut "Lasikenkä" hehkutti: "Jokaisen urheilijan olisi todella hyvä kokea tällaiset kisat"

Neljänneksi seitsenottelun kaikkien aikojen suomalaistilastossa noussut Miia Sillman urheilee nyt ensimmäistä kauttaan ilman sen suurempia vaivoja.

Miia Sillman sai iloita Napolissa perjantaina. Kuva SM-hallikisoista helmikuulta. Kuva: Anssi Mäkinen/SUL Kuva-arkisto

Seitsenottelija Miia Sillman vastasi perjantai-illan kovimmasta suomalaisesta yleisurheilutuloksesta, kun Tampereen Pyrinnön urheilija tykitti neljänneksi kaikkien aikojen suomalaistuloksen. Sillman voitti korkeakouluopiskelijoiden universiadit tuloksella 6209.

Sillman teki ennätyksensä kuulassa, 200 metrillä, keihäässä ja vielä päätöslajissa 800 metrillä. Sillman oli jo tehnyt kesäkuun alussa uuden seitsenotteluennätyksensä, 5932 pistettä, Uppsalassa Ruotsissa. Siksi Sillman osasi odottaa myös kovaa tulosta nyt. Universiadit oli hänelle kauden pääkisa, jossa oli tarkoitus onnistua.

– Tiesimme valmentajani kanssa, että kuntoni on todella kova. Uppsalan kisassa oli hyviä suorituksia, mutta se oli vasta alkusoittoa. Tiesimme, että jossain vaiheessa tulee kovat pisteet. Tämä oli näytönpaikkani, Sillman kertoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Sillman ihasteli myös hurjan tuloksen jälkeen upeaa kokemusta Italiassa Napolissa pidetyissä universiadeissa.

– On ollut hienot kaksi päivää kisata täällä. Koen, että jokaisen urheilijan olisi todella hyvä kokea tällaiset kisat elämänsä aikana. Täällä on niin paljon arvokisojen tuntua, Sillman hehkutti.

Hurjan urakan jälkeen 24-vuotiaalla urheilijalla oli selvä suunnitelma. Napolissa pidetään eräänlaiset päättäjäiset, mutta niihin Sillman ei lähde juhlistamaan.

– Tätä varmaan juhlistetaan dopinghuoneessa. Yritetään saada nestettä purkkiin ja sitten suihkuun. On aika lailla väsynyt olo, joten taidan mennä vain syömään ja sitten nukkumaan, Sillman mietti.

Seuraavaksi Sillman suuntaa katseensa kolmen viikon päähän Kalevan kisoihin. Uusi ennätys jää vain 91 pistettä Dohan MM-kisojen rajasta.

– Tällainen ottelu vaatiii henkistä valmiutta ja päätä. Yritän parhaani, että saan koottua itseni Kalevan kisoihin, Sillman sanoi.

Tärkeä huolehdittava asia on terveys. Aikaisemmat kaudet ovat olleet urheilijalla rikkonaisia.

– Ensisijaisesti pitäisi pysyä terveenä. Itsekin olen sellainen lasikenkä. Tämä on ollut ensimmäinen kausi, jolloin ei ole ollut mitään sen suurempaa vaivaa. Nyt vaan kuunnellaan kroppaa ja huolletaan sitä, Sillman pohti.

Lue lisää: