Hyppää sisältöön

Jalkapalloluotsi Mihajlovic sai 700 viestiä parissa päivässä mutta päätti jossittelut: Minulla on leukemia

Bolognan päävalmentaja Sinisa Mihajlovic piti launtaina lehdistötilaisuuden, jossa kertoi vakavasta sairaudestaan.

Sinisa Mihajlovic lehdistötilaisuudessa 13.7. 2019 Kuva: EPA

Corriere dello Sport oli hiljattain uutisoinut, että Bolognan päävalmentaja Sinisa Mihajlovic on väistymässä sairauden takia seuran tehtävistä. Tämä uutisankka ammuttiin nopeasti alas seurapomo Walter Sabatinin suulla heti tiedotustilaisuuden aluksi.

Serbi itse kertoi lauantaina omasta tilanteestaan, josta raportoi muun muassa football-italia.net-sivusto (siirryt toiseen palveluun).

– Pyysin tätä avointa lehdistötapaamista. Halusin kertoa omasta tilanteestani ensin omalle joukkueelle, mutta valitettavasti niin ei nyt käynyt, koska kaikki eivät kunnioita tiettyjä asioita vain myydäkseen muutama sata artikkelia enemmän. Näin tuhotaan pitkäaikaisia ystävyyssuhteita, piikitteli Mihajlovic suoraan Corriere dello Sportin suuntaan.

Kukaan Sinisa Mihajlovicin läheisistä ei olisi aavistanut, että energiseltä, fyysisesti vahvalta ja urheilua säännöllisesti harjoittelevalta 50–vuotiaalta mieheltä löytysi vakava sairaus.

Kuumeilu ajoi salskean Mihajlovicin alun perin lääkäriin, josta alkoi tutkimuskierre, jonka lopputulos sai perusterveen Mihajlovicin pysähtymään.

– Neljä kuukautta aikaisemmin tehdyissä testeissä sairaudestani ei löytynyt vielä mitään. Minulle oli iso shokki, kun kuulin, että minulla on leukemia. Istuin vain päivien ajan ja itkin. Elämäni ikään kuin vilisti silmissäni.

"Kyyneleet eivät ole pelon kyyneleitä"

Jalkapallovalmentaja paljasti saaneensa parin päivän aikana arviolta 600–700 viestiä. Mihajlovic pahoitteli, ettei hänellä ollut siinä vaiheessa voimavaroja vastata yhteenkään viestiin.

– Tarvitsin aikaa itselleni ja sille, että jätän kaiken turhan negatiivisen pähkäilyn taakseni. Vaikka vuodatin paljon kyyneleitä, ne eivät olleet pelon kyyneleitä.

– Kunnioitan sairauttani ja kohtaan sen rehdisti. Kenenkään ei pidä sääliä minua. Minä voitan tämän taistelun perheeni ja lasteni takia, vannoi Mihajlovic.

Sinisa Mihajlovic Kuva: EPA

Lääkärien mukaan Mihajlovicilla on akuutti leukemia. Syöpäsairaus, jossa pahanlaatuiseksi muuntunut verisolun esiaste on alkanut jakaantua ja käyttäytyä poikkeavasti.

– Meillä on nykyään olemassa kaikki työkalut sairaudesta parantumiseen. Me puhumme tässä tapauksessa valmentajasta, joka voi työskennellä, ohjata pelaajia ja vaikuttaa siihen, mitä kentällä ja pukuhuoneessa tapahtuu.

Lääkärin mukaan on ajanjaksoja, jolloin Mihajlovic ei kuitenkaan tule harjoituksiin, vaan saapuu sairaalaan saamaan hoitoja.

– Puhumme sairaudesta, jonka voi kohdata ja voittaa, ja jopa lyhyessä ajassa, korosti Bologna FC:n lääkäri.

Serbialainen esiintyi Italian kentillä vuosina 1992–2006, eli 14 kautta huipputasolla ja tuli sarjassa tunnetuksi pelaajana erityisesti huimista ja tehokkaista vapaapotkumaaleistaan.

Mihajlovic viimeisteli vasemmalla jalallaan Seriea A:ssa 28 vapaapotkuosumaa, jolla piti hallussaan ennätystä, ennen kuin Andrea Pirlo ylsi samaan vuonna 2015.

Ansiokkaan peliuran jälkeen hän aloitti valmentamisen. Tammikuun lopussa 2019 hänestä tuli Bolognan vastuuvalmentaja. Tahmean alkukauden pelannut Bologna piristyi ja se pelasi Mihajlovicin komennossa hienon loppukauden yltäen lopulta Seria A:ssa kymmenenneksi.

Ikä ei paina ikonista vaparispesialistia – Mihajlovic näytti nuoremmilleen mallia

Mihajlovic Serbian maajoukkueen peräsimeen