Suora

  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä AC Milan - Torino.
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälieräottelu AC Milan - Torino

Olympiamitalisti Arto Nilsson on menehtynyt

Meksikon olympialaisissa vuonna 1968 nyrkkeilypronssia Suomelle voittanut Arto Nilsson on menehtynyt 71-vuotiaana Helsingissä.

nyrkkeily
Kuvassa olympiapronssimies Arto Nilsson vuodelta 1968
Kuvassa olympiapronssimies Arto Nilsson vuodelta 1968Ringside Club

Tapanilan Erää urheilu-urallaan edustanut Arto Nilsson saavutti nyrkkeilyn olympiapronssia vain 20-vuotiaana sarjassa 63,5 kg Meksikossa. Olympiakisojen päättäjäisissä hän toimi Suomen joukkueen lipunkantajana.

Nyrkkeilyn todellisena tyyliniekkana tunnettu Nilsson menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen torstaina. Hänen poismenostaan kertoi pidetyn nyrkkeilijän pitkäaikainen ystävä, Ringside Clubin nokkamies Juha Rosma.

– Artsi oli sellainen entisaikojen brittiläinen herrasmies, joka käyttäytyi ja pukeutui aina hyvin, Rosma kuvasi kaveriaan.

Helsingin Malmilla ja Tapanilassa pääosin vaikuttanut Arto Nilsson menestyi nyrkkeilyuran jälkeen mainiosti myös liike-elämässä. Koulutukseltaan hän oli ekonomi.

Olympiapronssin lisäksi Arto Nilsson saavutti kaksi Suomen mestaruutta ja otteli Pohjoismaiden mestariksi vuonna 1970. Suomen Nyrkkeilymuseoyhdistyksen Hall of Fame -kunniagalleriaan hänet kutsuttiin vuonna 2008.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat