Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

EM-pronssia juhlivan Ella Junnilan riski kannatti – "Ihan rehellisesti en odottanut mitalia"

Ella Junnila avasi Suomen mitalitilin alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsissa. Tilastokakkosena kisaan lähtenyt Junnila ei tuntenut mitalipaineita niskassaan.

yleisurheilu
Ella Junnila
Kuvassa Ella Junnila Tomi Hänninen

Ella Junnila säteili onnellisena saavuttuaan median mixed zonelle korkeushypyn finaalin jälkeen. Ensimmäinen arvokisamitali oli Tampereen Pyrinnön hyppääjälle unelmien täyttymys.

– Olen vain tosi onnellinen tästä. En osaa sanoa mitään fiksua! hän nauroi Yle Urheilun haastattelussa.

Junnilan mukaan mitalin saaminen ja kunniakierroksen kiertäminen oli jotain sellaista, mitä hän haluaa ja minkä takia hän tätä tekee.

– Tämä on minun ensimmäinen arvokisamitalini ja arvokisamitalit ovat minun arvoasteikossani jossain… En tiedä voinko sanoa muuta kuin kärjessä!

Junnila aikoi kuitenkin juhlia mitaliaan todennäköisesti rauhallisesti ja suunnitteli lähinnä nukkumaanmenoa dopingtestin ja palkintojenjaon jälkeen.

Muutama kokeiluhyppy 180:sta

Junnila on ollut tällä kaudella hurjassa vedossa, sillä hän hyppäsi kesäkuussa Paavo Nurmen kisoissa Suomen ennätyksen 194 ja paranteli heinäkuussa lukemaa 195:een.

Nyt Junnila saavutti EM-pronssia tuloksella 192. Hypyllä, jota hän kuvaili “tosi hyväksi”. Hypyssä oli hyvä kaarrejuoksu ja ponnistuskin lähti hyvin ylöspäin.

Junnilan keskittymistä kisassa ei häirinnyt edes se, että hän pudotti kaksi kertaa korkeudesta 180.

– Siinä tuli muutama kokeiluhyppy, millaisella teholla tätä vauhtia juostaan. Se kolmas oli sellainen, että nyt tästä mennään yli. Nyt laitetaan sitten vauhtia reilusti, ja se toimi.

Ella Junnila ei ole kolmeen viikkoon hypännyt täydellä vauhdilla.
Ella Junnila ei ole kolmeen viikkoon hypännyt täydellä vauhdilla.Tomi Hänninen

"Se oli vähän riski"

Junnila oli ennen nuorten kisoja tilastokakkonen ja häneltä odotettiin mitalia. Hän ei tosin itse sellaisia odotuksia asettanut, vaan tavoitteli ainoastaan finaalipaikkaa. Se kun oli hänelle ensimmäinen arvokisoissa.

– Ihan rehellisesti en odottanut mitalia. Valmentajan (Jouko Kilpi) kanssa päätettiin vähän ennen kisaa, että hypätään täydellä vauhdilla ja mennään ihan fiiliksen mukaan, takareiden kireydestä kesän aikana kärsinyt Junnila kertoi.

– En ole kolmeen viikkoon hypännyt täydellä vauhdilla, ja se oli vähän riski, mutta se riski kannatti. Olen täyden vauhdin juoksuja kuitenkin juossut, mutta hyppyjä en ole tehnyt.

Junnila on tällä kaudella ylittänyt jo MM-kisarajan, joten jos kaikki menee suunnitelmien mukaan hänet nähdään myöhemmin syksyllä Dohan MM-kisoissa. 20-vuotias hyppääjä ei kuitenkaan ole ajatellut vielä aikuisten kisoja, sillä alle 23-vuotiaiden EM-kisat ovat hänelle tärkeät ja isot kisat.

– Nämä ovat minulle viimeiset junnu-EM:t ja halusin täällä onnistua, Junnila sanoi onnellisesti hymyillen.

Ella Junnilaa haastatteli Janne Isaksson.

Lue myös:

Ella Junnilalle nuorten EM-pronssia! "Ella on korkeiden korkeuksien tyttö"

Suomalaisilla hieno aamupäivä alle 23-vuotiaiden EM-yleisurheilussa – finaalipaikan napannut Ella Junnila tuskaili: "Oli aika kamalaa"

Ella Junnilan Suomen ennätyksestä häkeltynyt valmentaja: "Ei hän ikinä ole treeneissä hypännyt tuollaisia" – kertoo nyt, mistä lisäsentit ovat peräisin

Kommentti: Ella Junnila teki puolikkaalla vauhdilla suomalaisittain poikkeuksellisen kovan maailmanluokan tuloksen – EM-kulta on realismia, mutta taustalla piilee riski

Korkeushypyn SE-nainen hyppää Tampereella viimeisen kerran ennen nuorten EM-kisoja – Kuortaneella piinannut takareisi jo paremmassa kunnossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat