Suora

  • Dota 2: The International

Tuleeko Sveitsin ikinuoresta tennisässästä vanhin Grand Slam -voittaja? – "Tähdet ovat nyt hyvässä asennossa"

Roger Federer, 37, jahtaa Wimbledonissa uransa 21:ttä Grand Slam -voittoa. Loppuottelussa vastassa on maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic.

Grand Slam
Roger Federer
Roger Federer juhli voitettuaan välierässä Rafael Nadalin. Getty images

Wimbledonin tennisturnaus huipentuu sunnuntai-iltapäivänä kahden suuren kohtaamiseen, kun maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic ja kolmonen Roger Federer ottavat toisistaan mittaa.

Kerta on jo 48:s, kun kaksikko kohtaa ATP-tasolla. Djokovic on vienyt kohtaamisista 25. Grand Slam -turnauksissa kaksikko on kohdannut historialliset 16 kertaa, ja näissäkin serbialainen on vienyt voitot.

– Odotan tekeväni historiaa. Tietysti haluan voittaa niin monta Grand Slam -turnausta kuin mahdollista, Djokovic sanoi loppuottelun alla kisajärjestäjän sivuilla.

– Kaikki tietävät, että Federer on hyvä joka paikassa, mutta etenkin täällä. Alusta tukee hänen pelaamistaan todella hyvin, Djokovic ennakoi.

Federer kaatoi tasaisessa välierässä maailmanlistan kakkosen Rafael Nadalin. Djokovic kukisti omassa välierässään espanjalaisyllättäjä Roberto Bautista Agutin.

Sveitsiläinen vahva Wimbledonissa

Federer jahtaa uransa 21:ttä Grand Slam -turnausvoittoa. Eniten Grand Slam -voittoja sveitsiläisellä on nimenomaan Wimbledonista, jossa hän on voittanut kahdeksan kertaa. Federerin ensimmäinen Wimbledon-voitto on 16 vuoden takaa vuodelta 2003.

Mikäli sveitsiläinen voittaisi yhdeksännen kerran Wimbledonissa, nousisi hän jakamaan ennätystä Martina Navratilovan kanssa. Turnauksen kakkossijoitettu uskoo omiin mahdollisuuksiinsa.

– Vuosi on ollut kivenkova. Voitin Hallessa (kesäkuussa ruohokentällä). Tähdet ovat nyt hyvässä asennossa. Näistä lähtökohdista voin lähteä otteluun todella itsevarmana, Federer ennakoi.

Pian 38-vuotissyntymäpäiväänsä juhlivalla Federererillä on mahdollisuus nousta kaikkien aikojen vanhimmaksi miesten kaksinpelin Grand Slam -voittajaksi ammattilaisaikana. Aiempaa vuonna 1972 tehtyä ennätystä pitää hallussaan australialainen Ken Rosewall, joka juhli Australian avointen voittoa 37 vuoden ja 62 päivän iässä.

Lue myös:

Simona Halep jyräsi Serena Williamsin Wimbledonin finaalissa – ottelu kesti alle tunnin

Federer kaatoi Nadalin tennistitaanien välierätaistossa

Djokovic eteni Wimbledonin finaaliin – espanjalaisyllättäjä pääsee polttareihinsa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat