Suora

 • Dota 2: The International
 • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
 • Rallin MM, Saksa, ek - live
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8
 • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 1
 • Urheiluruutu
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 2
 • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 3
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Saksa, 2. päivän kooste
 • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
 • Kuka olisi uskonut

Hurja tulosparannus kirvoitti Anniina Kivimäeltä kovan kiljahduksen maaliviivalla: "Tämä oli vielä paljon enemmän kuin mitä osasin odottaa"

Kivimäki on osallistunut 20 kilometrin kävelyyn kolmesti, ja aina on tuntunut siltä, että vauhtia riittäisi vaikka muille jakaa.

yleisurheilu
Anniina Kivimäki
Anniina Kivimäki kohensi ennätystään lähes 3,5 minuuttia. Kuvassa Kivimäki kisaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Tampereella 2018.Getty Images

Anniina Kivimäki ilahdutti Ruotsin Gävlessä yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa, kun hän paranteli minuuttitolkulla ennätystään naisten 20 kilometrin kävelyssä.

Kivimäki tuli maaliin viidentenätoista ajalla 1.42.52. Kivimäen aiempi ennätys oli kesäkuun alussa kävelty 1.46.14.

– Odotin, että ennätys paranee, mutta en ihan näin paljon. Tässä oli tosi hyvä harjoitusjakso alla ja tiesin, että olen paremmassa kunnossa kuin mitä ennätys oli. Tämä oli vielä paljon enemmän kuin mitä osasin odottaa, Kivimäki kertoi onnellisena Yle Urheilun haastattelussa.

Kivimäki paransi asemiaan käytännössä koko ajan kilpailun edetessä ja kehui onnistunutta vauhdinjakoaan.

– Alussa lähdin tarpeeksi rauhallisesti, ja vielä lopussa pystyin kiristämään. Ihan viimeisillä kilometreillä jalat kangistuivat pikkuisen, mutta nekään eivät tuoneet vauhtia alaspäin, Kivimäki analysoi.

20-vuotias Kivimäki oli maaliin tulleessaan oikein hyvävointinen. Tunne oli, että virtaa olisi jatkossa mennä kovempaakin.

– Olen kävellyt 20 kilometriä nyt kolme kertaa. Jokaisella kerralla on ollut sellainen fiilis, että periaatteessa voisin mennä kovempaa, mutta jalat eivät mene. Tavallaan sieltä lihaksista loppuu voima, mutta muuten on ihan hyvä jaksaminen, Kivimäki totesi.

Nurmi antoi kaikkensa radalle

Suomalaiskävelijöistä Enni Nurmi suoritti urakkansa hieman Kivimäkeä nopeammin. Hän tuli maaliin ajassa 1.42.29 ja oli 14:s.

Nurmi oli kävelynsä jälkeen todella uupunut. Hän romahti heti maalilinjan ylitettyään pitkäksi toviksi maahan ennen kuin poistui omin jaloin maalialueelta.

Voiton kisassa vei Turkin Ayse Tekdal ajalla 1.34.47. Turkkilainen oli täysin suvereeni, sillä hän johti kisaa alusta loppuun asti. EM-hopeaa otti Puolan Olga Niedzialek (1.35.54) ja pronssia venäläinen Jana Smerdova. (1.35.58).

Anniina Kivimäkeä haastatteli Janne Isaksson.

Lue myös:

Suomen viestimiehet jäivät ulos EM-loppukilpailusta – "Potentiaalia oli juosta paremmin"

Kommentti: Ella Junnilan nuorten EM-pronssi pelasti joukkueenjohtajan yöunet – menestysreseptistä jokainen voi ottaa mallia

Ihmeellistä sähläystä pituuden EM-karsinnassa – Taika Koilahden hyppy hyväksyttiin jälkikäteen: "Joku tuli huutamaan, että ei voi nostaa valkoista"

Tilastokakkonen Aaron Kangas joutui pettymään: mitalihaaveet vaihtuivat pistesijaan – "Vähän kaksijakoinen fiilis"

Itsevarmuutta uhkuva Elina Kinnunen tähtää uusiin ennätyslukemiin keihään EM-finaalissa: "Totta kai mitali on mielessä"

Keihään karsinnan laiteongelmat eivät haitanneet EM-loppukilpailuun selvinnyttä Elina Kinnusta: "Vähän oli pientä häppeninkiä alussa" – Taika Koilahti oli yllättävissä vaikeuksissa pituuden karsinnassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat