Suora

  • Elävä arkisto esittää

Pettynyt Bottas harmitteli tallinsa laskuvirhettä ja Hamiltonin onnistuneempaa taktiikkaa: "Yhden pysähdyksen piti olla lähes mahdotonta"

Valtteri Bottas joutui pysähtymään Ison-Britannian osakilpailussa kahdesti varikolle. Lewis Hamilton selvisi yhdellä pysähdyksellä.

Formula 1
Valtteri Bottasta korpesi tappio Silverstonen radalla.
Valtteri Bottasta korpesi tappio Silverstonen radalla.AOP

Valtteri Bottas ajoi Ison-Britannian osakilpailussa loistavan viikonlopun, mutta täydellinenkään suoritus ei riittänyt voittoon. Voiton vei jälleen kerran Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton.

Kisa ratkesi 20. kierroksella. Bottas oli käynyt hetkeä aiemmin varikolla, ja suomalaisen autoon oli laitettu medium-kovuuden renkaat. Bottas palasi varikolta kolmannelle sijalle kisaa johtaneen Hamiltonin ja toisena ajaneen Sebastian Vettelin taakse.

Silloin Alfa Romeon Antonio Giovinazzi pyörähti ja turva-auto otettiin kisaan. Samalla Hamilton kurvasi varikolle saaden siten ilmaisen varikkopysähdyksen. Hamiltonille laitettiin alle kovat renkaat, joilla britti pystyi ajamaan kisan loppuun pysähtyen varikolle vain yhden kerran.

– Ensimmäisen varikkopysähdyksen jälkeen kaikki oli ihan kontrollissa. Minulla oli Lewisiin se ero, joka minulla piti olla ennen hänen pysähdystään. Turva-auto tuli radalle ja Lewis pääsi johtoon, Bottas kertasi CMoren haastattelussa.

– Siinä järjestyksessä mentiin loppuun asti.

Koska kisan aikana pitää käyttää kahta erilaista rengasseosta, Bottaksen piti tulla medium-renkaillaan vielä uudelleen varikolle hakemaan pehmeät renkaat alleen.

– Meidän laskujemme mukaan yhden varikkopysähdyksen taktiikan piti olla lähes mahdoton tänään. Tallimme molemmilla kuskeilla olisi pitänyt olla kahden pysähdyksen taktiikka, Bottas ihmetteli.

– Siinä sattui pieni laskuvirhe, mutta ei kilpailuni siihen kaatunut. Turva-auton ajankohta oli minulle huono.

Eeppistä taistelua Hamiltonia vastaan

Kisan alkua sävytti Bottaksen ja Hamiltonin hurja taistelu ykköspaikasta. Bottas sai hyvän lähdön, mutta Hamilton grillasi häntä ensi kierrokset kuumalla liekillä. Hamilton onnistui ohittamaan suomalaisen viidennellä kierroksella, mutta Bottaksen onnistui kuitata takaisin saman kierroksen aikana.

– Vauhti oli hyvää koko viikonlopun. Eilen sain paalupaikan ja tänään kisavauhti oli kova. Jos olisi ollut normikisa, olisin pystynyt nappaamaan voiton. Ei kai siinä kuin Jutilan sanoin "eteenpäin", Bottas kommentoi.

Lue myös:

Hamilton voittoon Isossa-Britanniassa tuurin ja turva-auton avulla – täydellinen ajo ei tuonut Bottakselle palkintoa

Hamilton onnekkaasti voittoon Isossa-Britanniassa, Bottas toinen – näin eteni Ison-Britannian GP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat