Suora

  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä

Ilves kyykähti FC Lahden vieraana – debytantti Pyry Lampinen kellisti maalillaan sarjajohtajan

IFK Mariehamn löi KPV:n kotonaan 3–0.

urheilu
17-vuotias Pyry Lampinen ratkaisi FC Lahdelle.
17-vuotias Pyry Lampinen ratkaisi FC Lahdelle.Juha Tamminen/AOP

Suomen cupin loppuottelu mukaan lukien viisi edellistä otteluaan voittanut jalkapalloliigan kärkijoukkue Ilves kyykähti FC Lahden vieraana sunnuntaina. Pyry Lampinen oli ensimmäistä kertaa lahtelaisjoukkueen avauskokoonpanossa ja viimeisteli voitto-osuman isäntien 1-0 (1-0) -voitossa.

- Fiiliksethän eivät voisi paremmat olla. Sain niin hyvän tarjoilun Jeronimo Amionelta, etten voinut olla laittamatta palloa maaliin. Taistelimme hienosti täydet 90 minuuttia, kommentoi FC Kuusysin 17-vuotias kasvatti Lampinen.

FC Lahden peli oli johtomaalin jälkeen 70 minuuttia puolustustaistelua. Ilves myllytti ottelun kulmapotkut lukemin 12-0 ja laukaukset 14-2. Tamperelaisjoukkueen voittotahti on ollut kiivas, mutta joukkueen kauden liigapeleissään päästämistä kahdeksasta maalista kuusi on tullut viidessä viime ottelussa.

- Tämmöisiin peleihin ei ole varaa. Annoimme helpon maalin, ja Lahti puolusti sen jälkeen todella alhaalla, harmitteli edellisissä kolmessa ottelussa kuusi maalia laukonut Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki.

- Kaiken muun voin antaa pelistä anteeksi, mutta en alun lepsutteluamme. Työnteon moraali ei ollut alussa kohdallaan, kuittasi Ilves-luotsi Jarkko Wiss.

IFK Mariehamn otti selkeän voiton KPV:sta

IFK Mariehamn otti ensimmäisen kotivoittonsa jalkapalloliigassa sitten toukokuun lopun kaatamalla KPV:n vakuuttavin 3-0-lukemin.

Ottelun alku ennakoi tasaista kamppailua, mutta Simon Silverholtin päästyä viemään kotijoukkueen johtoon lähietäisyydeltä hiukan ennen puolen tunnin täyttymistä ote alkoi siirtyä kotijoukkueelle.

Keaton Isakssonin maali heti tauon jälkeen tukevoitti kotijoukkueen otetta. Loppua kohden KPV haki kavennusta riskilläkin, mutta ei saanut palloa IFK-maaliin kuin paitsioasemasta ja loppuhetkillä loukkaantumisensa jälkeen paluun tehnyt Gustaf Backaliden sinetöi voittonumerot.

- Oli hienoa pystyä antamaan kotiyleisölle voitto. Peli oli aika avointa, mutta me pystyimme mielestäni pelaamaan tasaisemmin läpi ottelun ja ansaitsimme voiton, tyytyväinen IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg sanoi.

KPV:n päävalmentaja Niko Kalliokoski jäi manaamaan kohtalokkaita virheitä.

- Tuttua tältä kaudelta, vastustaja rankaisee oman pään nukahduksista, vaikka olemme ihan hyvin pelissä mukana. Niistä tuli nytkin kaksi ensimmäistä maalia - ottamatta mitään pois Keaton Isakssonilta, joka laukoi komean maalin. Kolmas oli sitten enää kosmetiikkaa, Kalliokoski sanaili.

Lue myös:

Lehterit pullistelivat – SJK ratkaisi Pohjanmaan derbyn dramaattisesti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat