Lewis Hamilton viittasi kintaalla tallinsa ohjeistukselle – "Miksi olisin ottanut riskejä?"

Lewis Hamilton taustoitti Silverstonen GP:n voiton tuonutta taktiikkaansa.

Formula 1
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton ajoi Britannian GP:n voittoon yhdellä varikkopysähdyksellä.Getty Images

Mercedes-tallin brittikuljettaja Lewis Hamilton porhalsi kotikilpailunsa voittoon formula ykkösten MM-sarjassa. Paalupaikalta startannut Valtteri Bottas joutui taipumaan kakkoseksi.

Bottas kävi Silverstonen GP:n aikana kahdesti varikolla, mutta tallikaveri Hamilton selviytyi koko kilpailusta yhdellä varikkopysähdyksellä. Hamilton sai kilpailun loppuvaiheissa kutsun tulla toistamiseen varikolle, mutta hän ei noudattanut talliltaan tullutta ohjeistusta.

– Miksi olisin ottanut riskejä? Minulla olisi ollut aikaa pysähdykseen, mutta siihen olisi liittynyt monia riskitekijöitä. Kaiken lisäksi kovat renkaani olivat edelleen hyvässä kunnossa, Hamilton vastasi kysymykseen, miksei hän noudattanut talliltaan saamaa ohjeistusta.

Hamilton ajoi Silverstonen GP:n loppuhetkillä selvässä johdossa ja uskoi voittoonsa, kun renkaatkin tuntuivat yhä hyviltä.

– Mietin, että maaliin oli matkaa enää seitsemän kierrosta. 21 sekunnin etumatkani olisi ollut Bottakselle kova pala, vaikka renkaani olisivat alkaneet kulua loppuun. Siksi tein ratkaisuni, vaikka onkin harvinaista toimia vastoin tallilta tulevia ohjeita, Hamilton kertoi lehdistötilaisuudessa.

Hamiltonin tietä voittoon helpotti merkittävästi 20. kierroksella radalle tullut turva-auto. Bottas oli käynyt hetkeä aiemmin varikolla, kun Antonio Giovinazzi pyörähti, turva-auto tuli radalle ja Hamilton sai samalla ilmaisen varikkopysähdyksen.

Lue lisää:

Hamilton voittoon Isossa-Britanniassa tuurin ja turva-auton avulla – täydellinen ajo ei tuonut Bottakselle palkintoa

Pettynyt Bottas harmitteli tallinsa laskuvirhettä ja Hamiltonin onnistuneempaa taktiikkaa: "Yhden pysähdyksen piti olla lähes mahdotonta"

Räikkönen piti venäläiskuskin takanaan, vaikka suoravauhti ei riittänyt ”oikein mihinkään” – taistelupari Räikkösestä: ”Vanhalla ukolla on vielä aseita taskussaan”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat