Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Lopussa tasoittanut FC Honka ei päästänyt HJK:ta karkuun naisten jalkapalloliigassa: "Voimme olla tosi tyytyväisiä koko joukkueen suoritukseen"

Espoolaisten 1–1-tasoitus syntyi vain pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. HJK:n johto naisten liigan kärjessä säilyi yhdeksässä pisteessä.

jalkapallo
Jutta Rantala, HJK.
Maalipörssiä johtava HJK:n Jutta Rantala onnistui jälleen maalinteossa.Tomi Hänninen

Honka ei päästänyt HJK:ta vielä pidemmälle karkumatkalle naisten jalkapalloliigassa maanantaina Helsingissä. Kotijoukkue HJK:lla oli mahdollisuus kasvattaa etumatkansa sarjataulukon kärjessä jo 12 pisteeseen, mutta espoolaisten loppuminuuttien tasoitus lukemiksi 1–1 piti eron vielä siedettävänä.

HJK pystyi hyvin hallitsemaan tapahtumien virtausta avausjaksolla. Tätä helpotti parinkymmenen minuutin pelin jälkeen tullut avausmaali, jonka liigan maalipörssin kärkinainen Jutta Rantala taituroi verkkoon suoraan kulmapotkusta.

Toisella puoliajalla Honka sai peliään kulkemaan paremmin, mutta se ei edelleenkään päässyt oikein murtautumaan keskeltä HJK:n maalille. Hongan tasoitusta ei voi silti sanoa ansaitsemattomaksi, vaikka se syntyikin yllättäen.

Ristipallo leijaili pelaajajoukon lomasta takatolpalle, josta Tia Painilainen sijoitti sen kauniisti vastakkaiseen alakulmaan hieman ennen 88. peliminuutin täyttymistä.

Painilainen oli tyytyväinen joukkueen työmoraaliin tappioasemassa.

– HJK sai harmittavan maalin kulmasta, mutta jaksoimme painaa ja kaikki juoksut tehtiin loppuun saakka, vaikka aikaa oli vähän. Voimme olla tosi tyytyväisiä koko joukkueen suoritukseen, ja kyllä tämä lämmittää, Painilainen tuumi Yle Urheilun haastattelussa.

Ero on edelleen yhdeksän pistettä, mutta espoolaisjoukkueessa sitä ei vielä pidetä mahdottomana.

– Kaikki on mahdollista. Jokainen peli on erilainen niin meille kuin heillekin, ja meille tuo itseluottamusta, että pystyimme pyörittämään peliä ja hallitsemaan heitä vastaan.

Edelleen tukeva kaula

HJK:n leirissä tasapeli maistui ymmärrettävästi karvaammalta lopun tasoitusmaalista johtuen.

– Olisi pitänyt pystyä pelaamaan paremmin ja voittamaan tämä. Päästimme Honkaa liikaa vastahyökkäyksiin, ja sitä kautta myös maalipaikoille. Olisi pitänyt puolustaa aggressiivisemmin ja voittamaan pallo takaisin, kun menetimme sen. Aika paljon kismittää, 12 maalia tällä kaudella iskenyt Rantala sanoi.

– Sarjassa tilanne on kuitenkin ihan hyvä, ja tästä on hyvä jatkaa kautta.

Naisten liiga jakautuu elokuun lopussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan. HJK pääsee ratkaisupeleihin kärjessä, mutta Honka on siis yhdeksän pisteen päässä. Kolmantena on TiPS viisi pistettä espoolaisten perässä.

HJK on naistenkin puolella jalkapalloliigan valtaseura 22 mestaruudellaan. Edellisistä juhlista on kuitenkin kulunut jo 14 vuotta.

Lue myös:

Helsinki Cupissa pelaa ennätysmäärä tyttöjoukkueita – parasta jalkapallossa on joukkuehenki: "Kaikki ovat keskenään kavereita eikä ketään syrjitä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat