Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Päävalmentajan sopimusta jatkanut Jokerit luottaa kaukalossa entistä enemmän kotimaisiin pelaajiin: "Suomalainen joukkuepelaaja tuo lisää luonteenlujuutta"

Jatkosopimuksen Jokereiden kanssa solminut Lauri Marjamäki on tyytyväinen seuran kesän kotimaisiin pelaajahankintoihin.

KHL
Lauri Marjamäki
Lauri Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana seuraavat kolme kautta.AOP

KHL-seura Jokerit jatkaa Lauri Marjamäen komennossa kevääseen 2022 saakka. Kaksivuotisen option käyttö oli sekä seuralle että Marjamäelle luonteva ratkaisu.

– Molemmat tykkäsivät, niin mikäs siinä. Hyvä saada sopimusasiat ajoissa selville. Olen viihtynyt tosi hyvin, KHL kiehtoo sarjana paljon. Ensimmäisestä vuodesta jäi paljon positiivista ja tuntuu siltä, että meillä on taas hyvä joukkue kasassa, Marjamäki sanoo Yle Urheilulle.

Jokereissa on tapahtunut viime aikoina suuria muutoksia. Jari Kurri osti toukokuussa täydet 100 prosenttia seuran osakkeista, mutta kesäkuussa ilmoitettiin Kurrin myyneen 40 prosenttia osakkeistaan venäläisomisteiselle nikkeliyhtiölle Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle. Samalla toimitusjohtaja Jukka Kohonen jätti tehtävänsä ja tilalle valittiin Eveliina Mikkola.

Marjamäki kokee, että seura on menossa oikeaan suuntaan. Keskustelut seurajohdon kanssa ovat vakuuttaneet päävalmentajan.

– Olen vakuuttunut siitä, millaisia uusia ajatuksia toiminnassamme on. Olemme hyvällä pohjalla, menestymisen nälkä, intohimo ja ahkeruus paistaa kaikesta tekemisestä, Marjamäki sanoo.

Jokerit
Lauri Marjamäen ensimmäinen kausi Jokereiden päävalmentajana päättyi KHL:n pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.AOP

Kaikki hankinnat suomalaisia

Jokereita on ajoittain arvosteltu kotimaisten pelaajien vähäisestä määrästä. Viime vuoden joukkueesta noin puolet oli ulkomaalaisia pelaajia. Nyt kaikki joukkueeseen saapuneet uudet pelaajat ovat olleet suomalaisia.

Marjamäen mukaan suomalaisia pelaajia ei voi ottaa joukkueeseen vain kansalaisuuden takia. Hänelle Jokereiden valmentajana on kuitenkin tärkeää, että joukkue koostuu pääosin suomalaisista pelaajista.

– Meillä on nyt selkeä enemmistö suomalaisia pelaajia. Kyllä suomalainen joukkuepelaaja varsinkin kovissa paikoissa tuo tietynlaista luonteenlujuutta lisää. Viime vuonna meillä oli hyvä joukkue ja henki, mutta kyllä suomalaisessa joukkueessa valtaosan pelaajista pitää olla suomalaisia.

Ensi viikolla harjoittelemaan kokoontuvan Jokereiden kesän hankintoihin kuuluvat NHL:ssä pitkän uran tehnyt maalivahti Antti Niemi sekä Leijonien MM-kultajoukkueeseen kuulunut Veli-Matti Savinainen. Lisäksi joukkueeseen on liittynyt muun muassa Teemu Erosen, Petri Kontiolan ja Henrik Haapalan kaltaisia suomalaiselle kiekkoyleisölle tuttuja pelaajia.

– Hienoa, että olemme saaneet tällaisia ennen kaikkea kotimaisia huippupelaajia joukkueeseen, Marjamäki toteaa.

Jokerit aloittaa KHL-kautensa 3. syyskuuta Avangard Omskia vastaan.

Lue myös:

Lauri Marjamäelle pitkä jatkopesti Jokereihin – "Kova halu menestyä"

Kommentti: Jari Kurri sortuu uransa karmeimpaan virheeseen surkuhupaisilla lausunnoillaan – miksi tätä yksinkertaista totuutta Jokerien rahoituskuviosta ei saa sanoa ääneen?

Jokerien uusi omistajayhtiö kasvaa ja takoo miljoonatulosta – taustalla Venäjän suurimpiin kuuluva jättiläiskonserni

Lippuluukulta seurapomoksi – Eveliina Mikkola on ensimmäinen naistoimitusjohtaja jääkiekkoliiga KHL:n seurajoukkueessa

Pääomistaja Jari Kurri sanoo, että ei tiedä Jokerien kymmenien miljoonien eurojen pääomalainojen kohtaloa: "Minä en pysty siihen kommentoimaan, koska en tiedä mitään"

Jari Kurri myi 40 prosenttia Jokerien osakkeistaan venäläisomisteiselle nikkeliyhtiölle, toimitusjohtaja eroaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat