Suora

  • Hampaanjäljet

Palloliitto antoi Stadin derbystä taas sakot molemmille

Myös kauden ensimmäisestä Stadin derbystä lätkäistiin sakot.

Veikkausliiga
HJK-HIFK
Heinäkuun Stadin derbyssä paloi Palloliiton kurinpitoselvityksen mukaan noin 20 pyroteknistä tuotetta.Matti Raivio/AOP

Miesten jalkapalloliigan Helsingin paikalliskamppailun tapahtumista 4. heinäkuuta on annettu 1 700 euron sakko sekä HIFK:lle että HJK:lle. Otteludelegaattien raportin mukaan joukkueiden kannattajat rikkoivat ottelutapahtumassa useita turvallisuusmääräyksiä.

HJK-kannattajien päädyssä savutettiin ennen ottelun alkua, mikä viivästytti ottelun alkua minuutin. Helsingin IFK:n kannattajien pään yllä kannatettava jättilakana eli tifo puolestaan syttyi palamaan katsomossa sytytettyjen soihtujen takia. Katsomossa paloi Palloliiton kurinpitoselvityksen mukaan noin 20 pyroteknistä tuotetta. Palomiehet sammuttivat tifon nopeasti.

HIFK:n kannattajat rikkoivat ottelun puoliajalla osan katsomon mainosaidasta. HJK:n kannattajat tulivat puolestaan juhlimaan kentän ja katsomon väliselle alueelle sekä ensimmäisen maalin jälkeen että ottelun päätyttyä.

– HIFK:n ja HJK:n vastineet osoittavat, että ne suhtautuvat turvallisuusmääräysten noudattamiseen vakavasti. Molemmat seurat ovat useilla eri tavoilla ennaltaehkäisseet järjestyshäiriöitä ja puuttuneet niihin, kerrotaan Palloliiton verkkosivuilla julkaistussa kurinpitopäätöksessä.

– Koska kannattajien säännösten vastaisen käyttäytymisen laajuudessa tai moitittavuudessa ei ole merkittävää eroa, kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja pitää perusteltuna määrätä molemmille seuroille samanlaisen rangaistuksen, päätöksessä todetaan.

Kauden ensimmäisestä HJK:n isännöimästä Stadin derbystä huhtikuussa molemmille joukkueille tuomittiin 1 500 euron sakko.

Lue myös:

Palloliitolta jälleen luvassa sakkoja Stadin derbystä – savupommit paukkuivat molemmissa fanikatsomoissa: ”Ilmiö on ikävä ja vakava”

Jalkapalloliigan HIFK tiivisti puolustustaan – yhdysvaltalaispelaaja vaikuttui Stadin derbyn tunnelmasta

HJK:n europelitaival käynnistyy kotiottelulla, lilliputtimaan mestarin ei pitäisi pystyä yllättämään: "Haluamme näyttää, että sarjojen välillä on tasoeroa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat