Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Lentopallon EM-kisat ja miesten olympiakarsintaturnaus näkyvät Ylellä syksyllä

Yle näyttää kaikki Suomen ottelut suorana syksyn lentopalloturnauksissa.

lentopallo
Suomen naisten lentopallojoukkue
Naisten EM-lopputurnaus alkaa elokuun lopussa.Jarno Kuusinen / AOP

Yle näyttää kanavillaan lentopallon naisten ja miesten EM-kisat sekä miesten olympiakarsinnan tulevana syksynä. Miesten olympiakarsintaturnaus pelataan Ningbossa, Kiinassa 9.–11.8.2019. Naisten EM-kisat pelataan 23.8.–8.9. ja miesten 12.–29.9. Suomi pelaa molemmissa lopputurnauksissa.

Suomen naiset pelaavat EM-kisoissa 30 vuoden tauon jälkeen, lopputurnaus pelataan 23.8.–8.9.2019 Turkissa, Puolassa, Unkarissa ja Slovakiassa. Suomen naisten alkulohko pelataan Turkin Ankarassa.

Miesten maajoukkue lähtee seitsemänsiin EM-kisoihinsa putkeen uuden päävalmentajansa Joel Banksin johdolla. Miesten EM-kisat pelataan 12.–29.9.2019 Ranskassa, Belgiassa, Sloveniassa ja Hollannissa. Suomen miesten alkulohko pelataan Ljubljanassa, Sloveniassa.

Yle näyttää Yle TV2 -kanavalla ja Yle Areenassa sekä naisten että miesten kisoista kaikki Suomen ottelut suorana, pudotuspelejä sekä mitalipelit.

Suomi hakee Tokion olympiapaikkaa Kiinassa

Lentopallomiesten tavoitteellisen syksyn ensimmäinen osa pelataan Ningbossa, Kiinassa. Olympiakarsintaturnauksessa 9.–11.8. Suomi pelaa F-lohkossa Kanadan, Argentiinan ja Kiinan kanssa.

Vuoden 2020 Tokion olympiakisojen karsinta on kaksivaiheinen. Elokuussa pelataan samanaikaisesti kuusi neljän joukkueen karsintaturnausta, joiden voittajat selviytyvät olympialaisiin.

Karsintojen toinen vaihe on maanosakohtainen ja jokaisen viiden maanosan karsintojen voittaja saa olympiapaikan. Tammikuussa pelattavaan Euroopan karsintaturnaukseen pääsee kahdeksan rankingin parasta maata, jotka eivät ole vielä päässeet Tokion kisoihin.

Kaikkiaan Tokion olympiakisojen lentopalloturnaukseen pääsee 12 maata, joista yksi on isäntämaa Japani. Kiinan olympiaturnauksen selostaa Mikko Hannula ja asiantuntijana toimii Timo Hoivala.

Sammelvuon Venäjä miesten lohkossa

Suomen naisten Ankaran alkulohkon kovin maa on viime syksynä maailmanmestaruuden voittanut Serbia. Muut maat ovat isäntämaa Turkki (EM-kisojen 2017 kolmas), Bulgaria, Ranska ja Kreikka, kaikki kovia joukkueita. Kustakin alkulohkosta neljä parasta maata selviytyy neljännesvälieriin eli 16 parhaan joukkoon, mikä on Suomen tavoite.

Miesten alkulohkon ehdoton huippujoukkue on Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä. Keväällä lentopallon suurmaan päävalmentajaksi Suomen maajoukkueesta siirtyneen Sammelvuon joukkue on Euroopan rankingykkönen ja hallitseva Euroopan mestari. Venäjä voitti Kansojen liigan viime viikonloppuna.

Muut lohkon joukkueet ovat Makedonia, Slovenia, Valko-Venäjä ja Turkki. Alkulohkosta neljä parasta menee neljännesvälieriin. Syksyn miesten EM-kisoissa pelaa ensimmäistä kertaa 24 joukkuetta.

– Lentopallon arvokisojen esittäminen on Ylelle aina ollut iloinen asia. Tänä vuonna on erityisen hienoa, että Suomella on edustus sekä naisissa että miehissä, kertoo Yle Urheilun vs. päällikkö Robert Portman.

– Miesten lentopallon arvokisat ovat olleet urheilua seuraavien suomalaisten saatavilla jo aiempinakin vuosina. Erityisen hienoa on, että nyt mukana on myös meidän naisten joukkue, joka selvitti tiensä kisoihin vahvalla esityksellä. Naisten ja tyttöjen lentopallo on vahvassa nosteessa Suomessa ja on hienoa kun myös meidän kirkkaimmat naistähdet näkyvät Ylen kanavilla, kiittelee lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

Naisten turnauksen selostaa Mikko Hannula, asiantuntijana on Pauliina Vilponen, toimittajina Manu Myllyaho ja Petri Sjöblom. Hannula selostaa myös miesten turnauksen pelit, asiantuntijoina ovat Timo Hoivala ja Konstantin Shumov, toimittajina Manu Myllyaho ja Petri Sjöblom.

Olympiakarsintaturnaus, Ningbossa, Kiinassa, F-lohko

pe 9.8. klo 10 Kiina–Suomi
la 10.8. klo 10 Suomi–Argentiina
su 11.8. klo 10 Kanada–Suomi

EM-kisojen Suomen naisten alkulohkon pelit Ankarassa, alkulohko A:

pe 23.8. klo 17 Suomi–Serbia
la 24.8. klo 19.30 Suomi–Turkki
su 25.8. klo 19.30 Suomi–Kreikka
ti 27.8. klo 17 Suomi–Ranska
to 29.8. klo 17 Suomi–Bulgaria

Alkulohkosta neljä parasta menee jatkoon 16 joukkoon eli neljännesvälieriin.

1.9. Neljännesvälierät (ristikkäisottelut A-C, B-D) Turkissa, Puolassa, Unkarissa, Slovakiassa
4.9. Puolivälierät Turkissa ja Puolassa
7.9. Välierät, Ankarassa, Turkissa
8.9. Loppu- ja pronssiottelut, Ankarassa, Turkissa

EM-kisojen Suomen miesten alkulohkon pelit Ljubljanassa, Sloveniassa, alkulohko C:

Miesten EM-kisojen Lohko C

to 12.9. klo 18.30 Suomi–Makedonia
la 14.9. klo 21.30 Slovenia–Suomi
su 15.9. klo 18.30 Valko-Venäjä–Suomi
ma 16.9. klo 18.30 Venäjä–Suomi
ke 18.9. klo 21.30 Suomi–Turkki

Alkulohkosta neljä parasta menee jatkoon 16 joukkoon eli neljännesvälieriin.

21.–22.9. Neljännesvälierät (ristikkäisottelut A-C, B-D) Ranskassa, Belgiassa, Sloveniassa ja Hollannissa
23.–24.9. Puolivälierät
26.–27.9. Välierät Pariisi, Ranska ja Ljubljana, Slovenia
28.9. Pronssiottelu, Pariisi, Ranska
29.9. Loppuottelu, Pariisi, Ranska

Korjattu 17.7.2019 klo 15.53: 9. elokuuta pelattava olympiakarsintaturnausottelu Kiinaan vastaan pelataan aamulla. Kanada-ottelu on myös siirretty lauantaista sunnuntaille ja näin Suomi pelaa lauantaina Argentiinaa vastaan.

Lue myös:

Miesten lentopallomaajoukkueella on kaikkien aikojen sauma olympialaisiin – päävalmentaja tiedostaa massiiviset odotukset ennen karsintaturnausta

Sammelvuo sai huippualoituksen Venäjän maajoukkuevalmentajana – mestaruus irtosi ilman supertähtiäkin: "Emme varmaan kukaan odottaneet tätä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat