Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: kouluratsastuksen Grand Prix
  • Rallin MM, Saksa, ek - live
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8
  • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 1
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 24.8. osa 2
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki

McBeth, Lizotte ja Big Sexy saapuivat Suomeen! Frisbeegolfin supertähdet taistelevat Major-turnausvoitosta Nokialla

European Openissa nähdään noin 150 pelaajaa yli kymmenestä eri maasta. Myös suomalaismenestystä on lupa odottaa.

frisbeegolf
Mies puttaa frisbeegolf-kiekkoa
Frisbeegolf näkyy ja kuuluu tällä viikolla Nokialla. European Openista on kasvanut vuosien mittaan yksi lajin tärkeimmistä tapahtumista. Jussi Mansikka / Yle

Nokia on jälleen frisbeegolfia seuraavan maailman polttopisteessä. The Beastiksi nimetyllä radalla kisattava European Open (siirryt toiseen palveluun) kerää maailman parhaat mies- ja naisheittäjät kamppailemaan Major-tittelistä.

European Open on kauden ainoa Yhdysvaltojen ulkopuolella pelattava PDGA Major-turnaus, muistuttaa kilpailujohtaja Jussi Meresmaa.

– Meille on iso kunnia saada näin isot kisat tänne.

Jussi Meresmaa
Jussi Meresmaan mukaan frisbeegolfissa ei pyöri niin paljon rahaa kuin golfissa, mutta maailman huiput tienaavat jopa satoja tuhansia euroja vuodessa. Jussi Mansikka / Yle

Nelipäiväinen vääntö yksilökisan voitosta alkaa torstaina. Ennen sitä pelataan keskiviikkona Presidents Cup, jossa Yhdysvaltojen ja Euroopan parhaat pelaajat kohtaavat toisensa joukkuekisassa.

Yksilökisan naisten sarjassa suomalaisten katseet kohdistuvat Henna Blomroosiin ja Eveliina Saloseen. Salonen on maailman rankingissa sijalla neljä ja Blomroos löytyy listalta pykälää ylempää.

Miesten sarjan ennakkosuosikki on kovassa iskussa oleva yhdysvaltalainen Paul McBeth. Lajin suurin tähti on ollut kuluvalla kaudella hurjassa vireessä: plakkarissa on yhdeksän turnausvoittoa ja yli 30 000 dollaria palkintorahoja. Kovan haasteen "McBeastille" antavat ainakin maanmiehensä Kevin Jones, Richard Wysocki, Eagle McMahon ja saksalainen Simon Lizotte.

Frisbeegolfari Leo Piironen
Leo Piironen innostui lajista alakouluikäisenä. Kolminkertainen Suomen mestari ja Euroopan mestari vertaa frisbeegolfia skeittaamiseen ja lumilautailuun, jotka ovat yksilölajeja, mutta niihin liittyy voimakas sosiaalinen puoli. Jussi Mansikka / Yle

Suomalaismenestystä voidaan odottaa useilta pelaajilta, kuten Väinö Mäkelältä, Jesse Niemiseltä ja kolminkertaiselta Suomen mestarilta Leo Piiroselta.

– Isoin tavoite on menestyä ja saada paikka lokakuussa pidettäviin Yhdysvaltain mestaruuskisoihin, Piironen sanoo.

Frisbeegolf on ollut jo vuosia iso laji Suomessa ja sen suosio kasvaa joka vuosi. Suomessa on noin 700 kenttää ja lajia harrastaa yli 260 000 ihmistä. Se tekee frisbeegolfista Suomen 11. suosituimman lajin, Meresmaa kertoo.

– Yksi tärkeä tekijä suosion taustalla on se, että harrastuspaikkoja on riittävästi. Suomessa frisbeegolf-rata löytyy keskimäärin 3,7 kilometrin päästä kotoa.

European Openin voittajat saadaan tietää sunnuntaina.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat