Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Suuri takaisku! Teemu Sunisen tallitoveri loukkaantui – yksi kauden yllättäjistä jää pois Jyväskylän MM-rallista

Elfyn Evans loukkasi itseään viime viikonloppuna Viron rallissa.

ralliautoilu
Elfyn Evans
Elfyn Evans ei ole mukana Jyväskylän MM-rallissa tänä vuonna.EPA-EFE/REPORTER IMAGES

M-Sportin Fordin rallitallin walesilaiskuljettaja Elfyn Evans jää pois Jyväskylän MM-rallista elokuun avausviikonloppuna. Evans kertoi asiasta Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun). Syynä on loukkaantuminen viime viikonlopun Viron rallissa. Evans kärsii selkävaivoista.

– Kerron pettyneenä, että en kisaa Suomen MM-rallissa Viron rallissa tapahtuneen loukkaantumisen takia. Se tuli kovassa hypystä laskeutumisessa. Tätä on vaikea niellä nyt. Mutta minun pitää luottaa asiantuntijoiden neuvoihin ja keskittyä täyteen sekä nopeaan kuntoutumiseen, Evans kirjoitti.

Evans kiittää samalla talliaan tuesta ja toivoo menestystä muille M-Sportin kuljettajille Teemu Suniselle, Hayden Paddonille ja Gus Greensmithille.

Evans on ollut toistaiseksi yksi MM-rallikauden positiivisimmista yllätyksistä. Hän on MM-pisteissä neljäntenä kerättyään toistaiseksi 78 pistettä. Evans on menestynyt myös Suomen rallissa. Vuonna 2017 hän oli toinen Jyväskylässä.

Evansin loukkaantuminen tarkoittaa siis Kristian Sohlbergin valmentamalle Gus Greensmithille loikkausta M-Sportin Fordin WRC-auton rattiin.

– Heidän vaikuttavan WRC-debyytin jälkeen tunsimme ainoastaan oikeaksi tarjota paikka Gusille ja Elliotille (Edmondson, kartturi). Tiedän, että he hyödyntävät mahdollisuuden ja heillä on huomenna vielä kisaa edeltävä testi. Sillä varmistetaan, että he ovat niin valmiita kuin he voivat olla tuleviin haasteisiin, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener sanoi tallin tiedotteessa.

Millener harmitteli Elfyn Evansin kohtaloa, mutta tiedosti, että ilman lääkärin lupaa ei kannata kisata.

– Suomi on fyysisesti todella vaativa ralli. Elfynin kunto on meidän suurin huolenaiheemme. Hänellä on koko tallimme täysi tuki, Millener totesi.

Yle välittää 1. elokuuta alkavan Jyväskylän MM-rallin kanavissaan kattavammin kuin koskaan. Esimerkiksi Yle Areenasta katsottavissa oleva Ralliradio Plus seuraa rallin tapahtumia hetki hetkeltä. Kaiken rallisisällön ja tiedot tulevista televisiolähetyksistä löydät osoitteesta yle.fi/mmralli

Lue lisää:

Teemu Suninen saa kovan tallikaverin Jyväskylään: Hayden Paddon palaa MM-ralliin yhden kilpailun ajaksi

Rovanperän manageri haluaa suojattinsa siirtyvän WRC-tasolle – sopimus riippuu Tänakin päätöksestä: "Pääsisimme aika varmasti Toyotalle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat