Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta

Kirjaamismaksu jäi tekemättä – Superpesis-ottelun tulos kääntyi ylösalaisin, Koskenkorva putosi sarjajumboksi

Koskenkorvan Urheilijat käytti Pesäpalloliiton operatiivisen johtoryhmän mukaan edustuskelvotonta pelaajaa ottelussa Kankaanpään Mailaa vastaan.

pesäpallo
Pesäpallo kuvituskuva
Tomi Hänninen / Yle

Miesten Superpesiksen viime sunnuntain ottelun Kankaanpään Maila – Koskenkorvan Urheilijat tulos muuttuu täysin toisinpäin. Koskenkorvan Urheilijat voitti alun perin ottelun 2–0, mutta Pesäpalloliiton operatiivinen johtoryhmä on päättänyt kääntää tuloksen Kankaanpään Mailan voitoksi 2–0. (siirryt toiseen palveluun)

Perusteluksi kerrotaan se, että Koskenkorvan Urheilijat käytti ottelussa edustuskelvotonta urheilijaa.

Atte Brandt siirtyi Hyvinkään Tahkosta Koskenkorvan Urheilijoihin määräaikaisella seurasiirrolla 3.7. Mutta hänestä ei Pesäpalloliiton mukaan maksettu kirjaamismaksua määräajassa eli 10.7. mennessä. Se aiheutti edustuskelvottomuuden.

Maksu suoritettiin 16.7. Brandt on nyt siis vapaa edustamaan Koskenkorvan Urheilijoita tehdyn siirron mukaisesti tämän viikon sunnuntaihin 21.7. saakka.

– Erittäin harmillinen ja valitettava tapaus tilanteessa, missä kaikki sarjapisteet ovat meille todella tärkeitä. Olen erittäin harmissani niin pelaajien, fanien, kuin koko organisaation puolesta että asia on päässyt tapahtumaan, puheenjohtaja Juha-Pekka Karvonen kommentoi seuran Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun).

– Tiedämme syyt ja miten vältämme vastaavat tapaukset jatkossa. Emme tule valittamaan tapauksesta, sillä kyse on puhtaasta inhimillisestä erehdyksestä. Säännöt ovat sääntöjä ja kunnioitamme niitä, Karvonen jatkaa.

Voiton kääntymninen tappioksi on Koskenkorvalle ikävä kolaus sarjan pohjapäässä. Koskenkorva putoaa nyt sarjassa viimeiseksi tasapisteissä olevan Alajärven taakse. Runkosarjan kaksi viimeistä pelaavat putoamiskarsinnan paras viidestä -järjestelmällä. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja pelaa Superpesis-paikasta Ykköspesiksen 2. sijoittunutta vastaan. (siirryt toiseen palveluun)

Kankaanpää puolestaan nousi nyt voitolla viimeiselle pudotuspelipaikalle eli kahdeksanneksi.

Uutista päivitetty kello 16.02: lisätty puheenjohtaja Karvosen kommentit.

Miesten Superpesiksen sarjataulukko (17.7.2019 klo 14)

Vimpeli 52
Kouvola 48
Sotkamo 43
Joensuu 39
Hyvinkää 37
Seinäjoki 29
Raahe 25
Kankaanpää 21

Kempele 20
Kitee 19
Imatra 19

Siilinjärvi 18

Alajärvi 13
Koskenkorva 13

Lue lisää:

17-vuotias jokeri nousi Alajärven sankariksi, sarjakärki Vimpeli palasi voittojen tielle Hyvinkäällä: "Harvoin näin hyvä joukkue pelaa kahta huonoa peliä putkeen"

Lähteet: Superpesiksen verkkosivut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat